Λειτουργία Κέντρου Ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου:

image

image

image

image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Στήριξης αποτελεί μία νέα δομή πρωτοβάθμιας παρέμβασης του Δήμου  Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας με ειδικούς επιστήμονες και θεραπευτές, με στόχο κάθε άτομο, γονέας, οικογένεια ή κοινωνική ομάδα που απευθύνεται σε αυτό να βρίσκει την υποδοχή και τον προσανατολισμό που έχει ανάγκη.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους δημότες και κάτοικους είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν:
την αγωγή Κοινότητας με την διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων ενημέρωσης και εκπαιδευτικών σεμιναρίων/εργαστηρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την πρόληψη αλλά και την εκπαίδευση ομάδων με κοινό αντικείμενο ενδιαφέροντος.
την ατομική Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική, Ομαδική Ψυχοθεραπεία, δηλαδή την αξιολόγηση και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας – θεραπευτική παρέμβαση ή παραπομπή σε άλλη κατάλληλη δομή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου και τη διαθεσιμότητα του προσωπικού. Παράλληλα πραγματοποιείται ο συντονισμός ομάδων με κοινό αίτημα με στόχο την πρόληψη ή τη θεραπεία για θέματα ψυχικής υγείας ή / και κοινωνικών δυσκολιών.
τον συντονισμό σχολών γονέων, δηλαδή την συγκρότηση ομάδων γονέων με στόχο την εκπαίδευση και την πρόληψη για κοινά θέματα που αφορούν τα παιδιά και την οικογένεια.
την αξιολόγηση των μαθησιακών προβλημάτων με στόχο την παραπομπή σε κατάλληλο φορέα, ανάλογα με το περιστατικό και παράλληλα παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη για γονείς που έχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
την αξιολόγηση προβλημάτων λόγου – ομιλίας ή κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες που χρειάζονται λογοθεραπεία, με παράλληλη συμβουλευτική στήριξη σε γονείς ή φροντιστές που αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά και παραπομπή σε κατάλληλες δομές, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς ή της οικογένειας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και ραντεβού, μπορείτε να καλείτε στο  2102516261
Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s