ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 24/2/2016

 

SHMA   ZOUME MAZI

Κύριε Δήμαρχε.
Κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η παράταξή μας, με αφορμή τον θάνατο των τριών παλληκαριών του πολεμικού ναυτικού, σε ατύχημα με ελικόπτερο και δεδομένου ότι ο ένας εξ αυτών, φοίτησε επί σειρά ετών σε σχολείο της πόλης μας, προτείνει την μετονομασία οδού της πόλης μας, σε οδό «υποπλοιάρχου Τάσου Τουλίτση». Συγκεκριμένα και λόγω του ότι, μετά την ενοποίηση των πόλεων της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας, υπάρχει οδός Παπαδιαμάντη και στις δύο πόλεις, προτείνουμε την μετονομασία της οδού αυτής στη Νέα Φιλαδέλφεια που γειτνιάζει με το συγκρότημα σχολικών κτιρίων, στο οποίο φοίτησε ο ήρωας κυβερνήτης.

Επίσης στην συνέχεια θα διαβάσετε τις προτάσεις μας για μετονομασίες όλων των οδών που συμπίπτουν και στις δύο πόλεις. Στην έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν 18 περιπτώσεις κοινών ονομασιών. Για την διευκόλυνση των συμπολιτών μας και για λόγους επιστολογραφίας θεωρούμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στις παρακάτω αλλαγές. Κριτήριο για τις επιλογές μας έπαιξε η ιστορικότητα, ο συμβολισμός αλλά και η όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των συμπολιτών μας από την αλλαγή των διευθύνσεων.

Παρακαλούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην απόφαση για την μετονομασία της οδού Παπαδιαμάντη σε οδό υποπλοιάρχου Τάσου Τουλίτση και η υπόλοιπη πρόταση μας να σταλεί στα Τοπικά Συμβούλια και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για διαβούλευση.

Για το Ζούμε Μαζί
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Απόστολος Κόντος

Νίκος Παπανικολάου

Κώστας Ντάτσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s