Κοντά στους πρόσφυγες οι Εθελοντές

160315130639700

Και αυτή την εβδομάδα, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ βρέθηκαν κοντά στους πρόσφυγες του πρόχειρου καταυλισμού στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Οι προσφορές των Μελών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και των Μελών της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Αχαρνών, συγκεντρώθηκαν στην Εστία των Εθελοντών όπου ταξινομήθηκαν και συσκευάστηκαν ώστε οι Εθελοντικές Οργανώσεις στις οποίες παραδίδονται, να διευκολύνονται στο έργο διανομής προς τους πρόσφυγες.

Φάρμακα παιδιών και ενηλίκων, μάσκες προσώπου, γάντια latex, οινόπνευμα και γάζες, βρεφικά γάλατα και πάνες, μωρομάντηλα, παιδικοί χυμοί, μπισκότα και κρουασάν, πατατάκια, εμφιαλωμένο νερό, καινούργια ενδύματα και υποδήματα, λούτρινα παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα και sleeping bags, είναι μερικά από τα είδη προσφοράς των Εθελοντών για την, έστω και προσωρινή, ανακούφιση των ταλαιπωρημένων προσφύγων. Και μια σκηνή που δόθηκε, κατά παρέκκλιση, απευθείας σε ένα μικρό προσφυγόπουλο που εκλιπαρούσε για «τέντα» καθώς η οικογένειά του δεν διέθετε. Και που αντάμειψε τους Εθελοντές με ένα φωτεινό χαμόγελο ευγνωμοσύνης, που φώτισε το πρόσωπό του αμέσως μόλις την πήρε στα χέρια του.

Στον Πειραιά, υπάρχει ανάγκη, εκτός των άλλων, για παπούτσια και κάλτσες όλων των μεγεθών. Είδη στα οποία θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες συλλογής των Εθελοντών, καθώς οι επισκέψεις τους θα επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα για όσο διάστημα θα παραμένουν εκεί πρόσφυγες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s