Ανακοίνωση ΛΑ.Ε. Φιλαδέλφειας ~ Χαλκηδόνος για το γήπεδο της Α.Ε.Κ.

image

 
Την Πέμπτη 31 Μάρτη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είχε υποβάλει η Δικέφαλος Α.Ε. για το γήπεδο του Δ. Μελισσανίδη.

Η άνευ όρων υπογραφή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τον μέχρι ασφυξίας εναγκαλισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα επιχειρηματικά συμφέροντακαι τους ισχυρούς εκφραστές τους, όπως είναι ο Δ. Μελισσανίδης.  

Ο Υπουργός, πετώντας ξεδιάντροπα στο καλάθι των αχρήστων τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, έβαλε την υπογραφή του στην καταστροφή της πόλης μας. Γιατί καταστροφή για την πόλη μας είναι στην πραγματικότητα η κατασκευή γηπέδου με τους όρους του Δ. Μελισσανίδη.

Η Κυβέρνηση έδωσε την υπογραφή της χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τις βασικές παρατηρήσεις και ενστάσεις: σχετικά με το ύψος του γηπέδου, την προστασία του Άλσους, τα ζητήματα στάθμευσης και κυκλοφορίας, την στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων.

Το επόμενο βήμα αυτής της «σθεναρής αντίστασης» της Κυβέρνησης στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα θα είναι η χρηματοδότηση του έργου αυτού (και της υπογειοποίησης) με τα 35 εκατομμύρια ευρώ αρχικά και ό,τι άλλο χρειαστεί ο Δ. Μελισσανίδης στη συνέχεια, όλα με τα λεφτά του κοσμάκη. Αυτά που προέρχονται από τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών, των ασφαλιστικών ταμείων κλπ.

Ως ΛΑ.Ε. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δηλώνουμε ότιποτέ και με κανένα τρόπο δεν θα συναινέσουμε στην τραγική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, που συνεπάγεται η κατασκευή αυτού του έργου αυτού με τους συγκεκριμένους όρους.

Ποτέ και με κανένα τρόπο δεν θα αποδεχθούμε την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ποτέ δεν θα πάψουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του Άλσους και ενάντια στην μετατροπή του σε μητροπολιτικό πάρκο, όπως και για την υπεράσπιση κάθε δημοσίου χώρου.

Ποτέ δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής (αυτού που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γινόταν Κυβέρνηση).

Τέλος, δηλώνουμε ότι οι σφοι και σφες της ΛΑ.Ε. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα μείνουμε συνεπείς σε ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε δηλώσει και παλέψει, είτε ως Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης του Δήμου, είτε ως μέλη της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών», είτε ως απλοί αγωνιστές του Κινήματος και της Αριστεράς στην πόλη μας.

Κατά συνέπεια, δεν θα συναινέσουμε με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο σε ό,τι πιστεύουμε ότι αντίκειται στην προστασία του περιβάλλοντος, της πόλης και στην προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

 

ΛΑ.Ε. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s