Κούβα και… «Κουβανοί»

fintel-kastro

Φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξεχάσει ο κ. Μάνος Καμπούρης την…Κούβα. Κάποιοι λένε ότι παλαιότερα, σε στιγμές βαθειάς κομμουνιστικής του προσήλωσης και έξαρσης (σταλινικού τύπου), πήγαινε και ο ίδιος στη Κούβα για να «συνδράμει» τους εκεί συντρόφους του εκεί στη συγκομιδή «αγροτικών Προϊόντων»!!! Λέτε να είναι αλήθεια;

Επίσης κάποιοι άλλοι κακεντρεχείς ισχυρίζονται ότι παλαιότερα – σε εποχές μεγάλης κόντρας του με τον πρ. Δήμαρχο Παντελή Γρετζελιά – όταν ο κ. Μάνος Καμπούρης υπηρετούσε ως υπάλληλος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, διορισθείς -θέλω να πιστεύω- με απόλυτα διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, προσέτρεχε στον Χάρη Τομπούλογλου για να τον «βοηθήσει» να «μετακομίσει υπηρεσιακά» στον Δήμο Αθηναίων για να αποφύγει την πολεμική του τότε Δημάρχου μας. Λέτε κι αυτό να έχει δόση αληθείας, η απλά αποτελεί μία φήμη;

Διαβάσαμε σήμερα στο blog  Μ. Καμπούρη την παρακάτω ανάρτηση …

12986853_1276303719065771_527957076_o

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κυριακή 17 Απρίλη 19.30

Café Satyricon – Αριστοφάνους 1 και Μάρνης 26, Χαϊδάρι

 

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο των τελευταίων χρόνων, βιώνουμε την επίθεση διαρκείας του νεοφιλελευθερισμού και των παραγώγων του που άμεσο στόχο έχουν την αποδόμηση των κοινωνιών μέσα από το τσάκισμα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των εκφράσεών τους. Παράλληλα δεχόμαστε την μιντιακή επίθεση που στοχεύει την συλλογική μνήμη των κινημάτων και όλων των αγωνιστριών και αγωνιστών, και που υποβαθμίζει τις ιστορικές μας νίκες που έδωσαν ώθηση στην ιστορία.

 

Επειδή αυτή η «μνήμη» δεν θέλουμε να μπει στην λήθη, το Café Satyricon θα διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να αναδειχθούν αυτές οι σταγόνες ιστορίας, να διδαχθούμε από τις μικρές ήττες και τις μεγάλες στιγμές που χάθηκαν, να πάρουμε κουράγιο από τις νίκες και να συνεχίσουμε αταλάντευτα μπροστά.

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων το Café Satyricon και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» συνδιοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή την επέτειο των 55 ετών από την ιστορική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης έναντι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όταν η CIA υποστήριξε την βίαια ανατροπή της κουβανικής κυβέρνησης και αποβίβασε, στις 17 Απρίλη του 1961, 1500 ενόπλους.

 

Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και την συζήτηση θα ανοίξει ο Τζωρτζ Μεχραμπιάν, εκ μέρους του «Χοσέ Μαρτί».

 

Τέλος, το Café Satyricon είναι ανοικτό σε κάθε πρόταση σωματείου, συλλογικότητας, πολιτικής οργάνωσης για διοργάνωση ή συνδιοργάνωση για ανάλογων γεγονότων.

 

Στον χώρο θα λειτουργήσει πολιτικό βιβλιοπωλείο από τις εκδόσεις «Διεθνές Βήμα» και Red Marks.

Αναρτήθηκε από Manos Kampouris στις 9:13 π.μ.

1 thought on “Κούβα και… «Κουβανοί»

  1. Καλέ, τι λέτε ότι «αξιοκρατικά» προσλήφθηκε στο Δήμο Φιλαδέλφειας ο κύριος αυτός. Απ το «παράθυρο» τον έβαλαν επι Σταματιάδη, για τις υπηρεσίες του στην ΚΝΕ !!!!!! Μετά αφού έκανε τη δουλειά του και διορίστηκε, τους πούλησε κι αυτούς.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s