ΨΗΦΙΣΜΑ στα…μουλωχτά του Άρη Βασιλόπουλου και της «Δύναμης Πολιτών» ΚΑΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης!!!

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣΓράφει ο Λευτέρης Αντωνόπουλος
(Καθηγητής Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

 

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Το είδαμε κι αυτό…

Το σχέδιο ψηφίσματος, που ακολουθεί παρακάτω, το εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ο Δήμαρχος κ.Άρης Βασιλόπουλος, με αφορμή την ψήφιση του τελευταίου μνημονιακού νομοσχεδίου που κυριολεκτικά κατεδαφίζει την ασφάλιση και τις συντάξεις των πολιτών, ενώ επιβάλλει νέες δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις!

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της «Δύναμης Πολιτών» με εξαίρεση την κ.Χαρά Ρόκου και φυσικά από ορισμένους συναδέλφους τους της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Η ΠΟΝΗΡΙΑ του κ. Βασιλόπουλου και των συν αυτώ…

afisa-basilopoulos_syriza

Είναι γνωστό ότι Δήμαρχος ο κ. Βασιλόπουλος και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι εξελέγησαν το 2014 με την επίσημη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς «δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους» όπως συνέβαινε μέχρι τότε! Ήθελαν να «αντισταθούν» στον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν που τους εξέλεξε δημοτική αρχή, αλλά παράλληλα να μην κλείσουν την πόρτα του…

Έτσι λοιπόν, κουτοπόνηρα φερόμενοι, έφεραν μεν το ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το ψήφισαν, αλλά μετά δεν το έστειλαν πουθενά! Εξαφανίστηκε ως δια μαγείας απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της πόλης μας και τα πανελλήνιας εμβέλειας! Αυτό είναι το πολιτικό τους ήθος !!!

Αλλά πλέον δεν κοροϊδεύουν κανέναν…

Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την Λαϊκή Ενότητα του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία προσχώρησαν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ .Άρη Βασιλόπουλου προεκλογικά, τον Σεπτέμβριο του 2015, ούτε φυσικά τον λαό της πόλης μας που τους έμαθε πια για τα καλά εδώ και 2 χρόνια που διοικούν το Δήμο μας!

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω το ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ του κ. Βασιλόπουλου και της παρέας του, που ψήφισαν στα μουλωχτά και έκρυψαν επιμελώς οι «πολιτικάντηδες» δήθεν «αριστεροί» της Δημοτικής μας Αρχής:

«Με το νόμο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων” που ψήφισε την Κυριακή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νομοθετώντας καθ’ υπόδειξη των δανειστών κατάφερε ένα καθοριστικό χτύπημα στη δημοσιονομική ανεξαρτησία της χώρας, στη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και στην αποφασιστική αρμοδιότητα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Με το νόμο αυτό, επικυρώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η επικυριαρχία των «θεσμών» (της γνωστής τρόικας ΕΕ.ΔΝΤ,ΕΚΤ) στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και αναιρείται η δημοκρατία και η κυριαρχία του ελληνικού λαού.

Η δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνιστά μία εξαιρετικά επικίνδυνη αυτονόμηση ενός ανεξέλεγκτου εισπρακτικού μηχανισμού τεχνοκρατών. Ο νέος φορέας θα έχει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια με δικό του προϋπολογισμό και δεν υπόκειται σε έλεγχο από την κυβέρνηση!

Συνιστάται η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε που δεν ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα στην οποία περιέρχεται η περιουσία του ΤΧΣ, του ΤΑΙΠΕΔ, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ προς «αξιοποίηση» για 99 χρόνια για την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά και για επενδύσεις. Συστήνεται επίσης στα πλαίσια της ίδιας ΑΕ και η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε αξιοποιεί την περιουσία των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ, (ενώ στο επόμενο διάστημα πρόκειται να μεταβιβαστούν ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΔΕΗ) και για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.

Με το νέο νόμο θεσπίζεται και ο περίφημος «μνημονιακός κόφτης» ή αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης. Με τον κόφτη αυτό, κάθε φορά που δεν θα πιάνονται οι μνημονιακοί στόχοι δημοσιονομικού πλεονάσματος θα αυτοματοποιείται η παρακολούθηση, αξιολόγηση και συμμόρφωση στους μνημονιακούς στόχους. Εγκαθιδρύεται ένα διαρκές μνημόνιο του οποίου τα μέτρα θα ενεργοποιούνται αυτόματα και θα περικόπτουν δημόσιες δαπάνες, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δαπάνες των ΟΤΑ!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη υποστεί δραματικές μειώσεις επιχορηγήσεων και αυξήσεων φόρων και οδηγείται στην οικονομική κατάρρευση, ενώ οι τοπικές κοινωνίες μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Τις συνέπειες του βαθέματος της μνημονιακής πολιτικής θα τη βιώσουμε και στο Δήμο μας με τους διαρκώς συρρικνούμενους πόρους, την έλλειψη επαρκούς προσωπικού, την ιδιωτικοποίηση δημόσιων οργανισμών αλλά και την αδυναμία είσπραξης από μία φτωχοποιημένη κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος • καταγγέλλει τη συνέχιση για έκτο χρόνο της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας που οδηγεί σε πρακτική αδυναμία εκπλήρωσης βασικών αρμοδιοτήτων της • καλεί τους πολίτες σε συστράτευση και αγώνα ενάντια στη μονιμοποίηση και αυτοματοποίηση των μνημονιακών μέτρων».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s