ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ… ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ… «ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ» ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ

11214047_1011276312270611_1005725841175524340_n

Γράφει ο Χρήστος Τριανταφύλλου

(Διευθυντής Εκδόσεων “Περίπλους” – Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών Ν.Φ – Ν.Χ)

Επιτελούς βρέθηκε μια προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετεκλογικά έμεινε συνεπής:

Ο Τάσος Κουράκης, προεκλογικά υπεύθυνος του εν λόγω κόμματος για θέματα Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε γράψει στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ»¨:

«Η εγκύκλια εκπαίδευση, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, πρέπει ν’ απεμπλακεί από τον στόχο της «μετάδοσης των γνήσιων στοιχείων της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης», ενώ το μάθημα των θρησκευτικών, με τον σημερινό του ομολογιακό προσανατολισμό, πρέπει ν’ αντικατασταθεί από μάθημα θρησκειολογίας. Επιπλέον αποτελεί αναγκαιότητα η απαλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Εκκλησίας. Κατάργηση […] της πρωινής προσευχής στο σχολείο, και όπου αλλού τελείται. Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία και σε κάθε άλλο δημόσιο κτήριο».

ccc

Επίσης το ίδιο στέλεχος, παραμονές της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη , το 2013, δήλωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει τις παρελάσεις.

Είχε πει κι άλλα τότε όμως ο κ. Κουράκης όπως: Είχε προτείνει την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διεξήχθη το 2014 στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της Εκκλησίας με το Κράτος και σε θεσμικό επίπεδο». Στην συνέχεια μίλησε για ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα, και επεσήμανε ότι «το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από την διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων».

Προφανώς από όσα είχε πει τότε, μόνο τα περί προσευχής κι περί παρελάσεων ήταν αλήθεια. Γιατί είδαμε τον διάδοχό του επί θεμάτων Παιδείας κ. Φίλη, λαύρο μεν κατά της προσευχής και κατά των παρελάσεων, χωρίς κουβέντα όμως για τα περί διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, εκκλησιαστικών προνομίων και μισθοδοσίας του κλήρου. Τι συμβαίνει; Τότε δεν ήξεραν τι έλεγαν και έκαναν καταγγελίες μη υπάρχοντος θέματος ή τώρα κάνουν πως δεν θυμούνται; Και να πεις πως πρόκειται για κάτι που επέβαλε η επάρατος Τρόικα; Μάλλον εκείνη θα ήταν υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους και μάλλον δεν ασχολήθηκε με το αν θα κάνουν ή δεν θα κάνουν προσευχή και παρελάσεις τα παιδάκια, αφού από αυτά δεν εξαρτάται η πολυπόθητος οικονομική ανάκαμψη. Εκτός κι αν επιβλήθηκαν κι αυτά από κάπου, όχι όμως για οικονομικούς λόγους ή για να μπει μια τάξη στο ελληνικό γκουβέρνο, αλλά για λόγους ιδεολογικούς. Με άλλα λόγια, εκτός κι αν επιβλήθηκαν, επειδή κάποιοι θέλουν την κατάργηση των ελληνικών παραδόσεων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η εισήγηση και η εξαγγελία έγιναν από επιτροπή υπό τον καθηγητή κ. Λιάκο, ιθύνοντα του ιστορικού ρεύματος της κ. Ρεπούση των γνωστών συνωστισμών, και άνθρωπο παντός καιρού και «πασών κυβερνήσεων», όχι Συριζαίο, με άλλα λόγια τοποτηρητή εκείνων που επιδιώκουν τον αφελληνισμό μας.

Τον κ. Λιάκο, που ήταν παρών και στη σχετική συνέντευξη τύπου δίπλα στον σημερινό υπουργό.

Ο Σύριζα περισσότερο από κάθε άλλον, εκφράζει υποτίθεται, έστω με το μειοψηφικό ποσοστό του, αυθεντικά τον λαό. Παράλληλα δε, είναι υπέρ των δημοψηφισμάτων.

Ας κάνει λοιπόν ένα δημοψήφισμα περί Εκκλησίας, προσευχής και παρελάσεων, να δούμε το αποτέλεσμα και μετά προχωρεί στις σχετικές απαγορεύσεις.

Αλλά για άλλη μια φορά προτιμά από το να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, να ρίξει ανώδυνα πυροτεχνήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s