Απάντηση του Θεόδωρου Μανωλεδάκη στην τοποθέτηση του Χρήστου Κοπελούσου

μανωλεδακης

Με αυτό το κέιμενο δίνω μιαν απάντηση στη τοποθέτηση του Χρήστου (Κοπελούσου) γιατί οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται σωστά και νομίζω (όπως θα γράψω και παρακάτω) ότι η τοποθέτηση του Χρήστου δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ισχυρίζεται λοιπόν ότι κατεδαφίσαμε το Κένταυρο ενώ τουλάχιστον θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τα 100 από τα 200 τόσα τετραγωνικά μέτρα που ήταν το κτίριο για να συνεχίσει να λειτουργεί το καμάρι της πόλης μας όπως το αποκαλεί. Αποκρύπτει όμως ότι ο Κενταυρος έκλεισε επί των ημερών του ως Δημοτική Αρχή γιατί ήταν αυθαίρετο και παράνομο κτίσμα μέσα σε δασική έκταση και όταν το άφησε ο ιδιοκτήτης του δεν μπορούσε να εκδοθεί νέα άδεια λειτουργίας. Μαλιστα το Δασαρχείο και η Πολεοδομία όπως κάνει για όλα τα αυθαίρετα επέβαλε πρόστιμο στο Δήμο μας που στα τρία χρόνια που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε το θάρρος να γκρεμίσει έφθασε στα 2.000.000 (δύο εκατομμύρια) ευρώ!

Ισχυρίζεται επίσης ότι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε  100 τμ από το όλο κτίριο ένώ πολλές φορές ο Γιάννης ο Καλαμπόκης ως αρμόδιος αντιδήμαρχος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο επίσημα τόσο σε δική του ερώτηση όσο και σε ερωτήσεις άλλων συναδέλφων ενημέρωσε ότι αυτό όπως φαίνεται από τα έγγραφα της Πολεοδομίας και του Δασαρχείου δεν ήταν εφικτό.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι όντως μπορούσαμε να κρατήσουμε αυτά τα 100 τμ. Ο Χρήστος προτείνει να το γκρεμίζαμε κατά το μισό  και να κρατούσαμε το υπόλοιπο. Μα και ο πιο αδαής γνωρίζει ή τουλάχιστον πρέπει να υποψιάζεται ότι αν ένα κτίριο το κόψεις στη μέση ότι μένει δεν θα έχει στατική επάρκεια πόσο μάλλον το συγκεκριμένο κτίσμα που ήταν παλιό και αυθαίρετο χωρίς καμιά στατική μελέτη ώστε κάποιος μηχανικός να μπορεί να βασισθεί κάπου και να του δώσει νέα άδεια λειτουργίας. Άρα ο Χρήστος μας προτείνει να παίζαμε ζάρια τόσο ως προς την έκδοση νέας άδειας αλλά το κυριότερο ως προς την ασφάλεια των θαμόνων.

Για το Ηρώδειο πάρκο πάλι μας αποκρύπτει ότι και αυτό επί των ημερών του έκλεισε και το βρήκαμε ρημαγμένο (όπως και το άλλο έργο του Αποστολάκη το γήπεδο 5Χ5 της Χαλκηδόνας το οποίο ήταν και το πρώτο που ανακατασκευάσαμε και παραδώσαμε σε χρήση στους δημότες μας) και έκλεισε γιατί το εγκατέλειψε ο επιχειρηματίας που το λειτουργούσε μην αντέχωντας τις συνεχείς μυνήσεις για παραβάσεις κοινής ησυχίας που δέχονταν από τους περιοίκους των οποίων τα διαμερίσματα συνορεύουν με το πάρκο και τα μπαλκόνια τους βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα σε αυτό. Επίσης μας αποκρύπτει εσκεμένα (γιατί έχει γίνει συζήτηση για το θέμα στο Δ.Σ.) ότι η Δημοτική Αρχή έχει εγγράψει σε ειδικό κωδικό του προυπολογισμού του Δήμου 50.000 ευρώ για την αναμόρφωση του πάρκου και τη λειτουργία του με άλλη μορφή γιατί όπως καταλαβαίνουμε σαν καφετέρια δεν μπορεί να ξανά λειτουργίσει και όπως είπε και ο Δήμαρχος δεχόμαστε κάθε πρόταση επ αυτού.

Ας έρθουμε τώρα και στην οικία Σουβατζόγλου. Εδώ εγώ τουλάχιστον θα περίμενα από το εν ενεργεία παλαιότερο δημοτικό σύμβουλο να είναι περισσότερο ενήμερος άλλως έχω κάθε δικαίωμα να ισχυρίζομαι ότι κάνει φθηνή αντιπολίτευση. Η οικία λοιπόν Σουβατζόγλου για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δήμο αλλά έχει και άλλο συνιδιοκτήτη και έτσι οι Δημοτικές Αρχές στις οποίες συμμετείχε ο Χρήστος μας κληρονόμησαν άλλο ένα πρόβλημα που τόσα χρονια οι ίδιες δεν έλυσαν και τώρα ζητούν από εμάς εξηγήσεις για τις δικές τους ανεπάρκειες.

Για το πράσινο και τη καθαριότητα που καλά κάνει και ασχολείται τώρα ο Χρήστος αλλά που δεν  έβλεπα να ασχολείται όταν ήταν στη Δημοτική Αρχή δεν θα σχολιάσω αναλυτικά γιατί  η αποτίμηση του αν είναι σε καλή ή κακή κατάσταση εμπεριέχει πολύ προσωπική εκτίμηση θα πώ όμως ότι  με όσα ανέφερα πιο πάνω τεκμηριωμένα νομίζω ότι οι απόψεις του Χρήστου δεν είναι και οι πλέον αντικειμενικές άρα ο καθένας ας βγάλει το συμπέρασμά του.-

1 thought on “Απάντηση του Θεόδωρου Μανωλεδάκη στην τοποθέτηση του Χρήστου Κοπελούσου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s