Ανακηρύχτηκα εκβιαστής…

WP_LINOS_003Γράφει ο Λίνος Κουντουράς

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της 22.6.16 θεωρούμαι εκβιαστής !

Γιατί αυτό ακούσαμε να ισχυρίζεται εκεί ο κ. Δήμαρχος για τους περισσότερους δημοσιογράφους, ιδιαίτερα όμως για όσους γράφουν στα έντυπα της Φ-Χ. Αυτό στη «Συζήτηση επί της Ανακοίνωσης-Καταγγελίας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου για συκοφαντικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο».

Είπε επίσης ότι τα έντυπα της περιοχής μας είναι περισσότερα από ότι σε άλλους Δήμους (κακό αυτό κατά τον κ. Βασιλόπουλο) και ότι όλα συνδέονται με εκβιασμούς !

Το θέμα αφορούσε σχόλια σε «Αλήθεια» και Fx-news.gr. που ρωτούσαν: «Μήπως τα 47.824 € (!!) για φρέσκο γάλα των εργαζομένων του Δήμου Φ-Χ θα μπορούσαν να βοηθήσουν όσους έχουν πραγματικές ανάγκες για γάλα και δεν έχουν την πολυτέλεια να εργάζονται;;;» (σωστό ή λάθος, οι αναγνώστες μας και ΜΟΝΟ θα το κρίνουν).

Αντιδρώντας το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου έκανε μια εκτενέστατη Ανακοίνωση-Καταγγελία, ζητώντας λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποκαλούσε το σύνολο του Τύπου αργυρώνητο και εμπαθές, που εξυπηρετεί συμφέροντα.

Μίλησαν επί μιάμιση ώρα και πλέον οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (χαρά στο κουράγιο τους) και άλλοι παρευρισκόμενοι, ενώ ο κ. Δήμαρχος μεταξύ άλλων είπε:

«Ο Τοπικός Τύπος πρέπει να υπηρετεί τη δημοκρατία ως ένας πυλώνας της. Και εδώ πέρα– συνέχισε – νομίζω πως υπάρχει μια υποκρισία. Κατ’ αρχάς δεν υπηρετούν όλοι οι δημοσιογράφοι τις ίδιες σκοπιμότητες. Αλλά μήπως έχει ακούσει κανένας για ένα κύκλωμα εκβιαστών που έχει υπάρξει στα κεντρικά; Θεωρούμε ότι αυτό το κύκλωμα εκβιαστών δεν υπάρχει και στον τοπικό Τύπο;; Εδώ πέρα νομίζω πως υπάρχει μια υποκρισία. Ξαφνικά δηλαδή εδώ πέρα είμαστε μια πόλη με 35.000 κατοίκους με 4 εφημερίδες και 10 τοπικά Site. Να μου πείτε έναν Δήμο που σε αντίστοιχο μέγεθος πολιτών να έχει τόσες πολλές εφημερίδες και Site. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως από πίσω υπάρχει διαπλοκή… βγάζουν ένα έντυπο συκοφαντώντας. Ειδικά μέσω ανωνύμων σχολίων μπορεί να γραφτεί ό,τι πιο συκοφαντικό».

Δηλαδή μετά από όσα είπε ο κ. Δήμαρχος, ο Τύπος, ως πυλώνας της δημοκρατίας, πρέπει μόνο να χειροκροτεί χωρίς ποτέ να κριτικάρει, διαφορετικά υπηρετεί σκοπιμότητες. Απόψεις που εντελώς τυχαία (;) ταιριάζουν απόλυτα με εκείνες του Ερντογάν, που και αυτός από Δήμαρχος ξεκίνησε την καριέρα του Σουλτάνου, αν και από την κάπως μεγαλύτερη πόλη των 17 εκατομμυρίων;

Μόνο στην Αρχαία Αθήνα οι αιρετοί άρχοντες ήταν υποχρεωμένοι να δέχονται κάθε κριτική.

Γι’ αυτό κύριε Δήμαρχε θα τραγουδάω …
«Ήρεμα – ήρεμα, δεν είμαι τρομοκράτης, είμαι το θύμα μιας αγάπης».

Προς τη δημοσιογραφία εννοείται, μην πάει το μυαλό σας αλλού, έτσι που όλα διαστρεβλώνονται !!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s