Τα «ΚΡΑΞΙΜΑΤΑ» των δήθεν «ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ»…

Χρηστος

Γράφει ο Χρήστος Τριανταφύλλου

(Διευθυντής Εκδόσεων “Περίπλους” – Πρόεδρος Συνδέσμου Μικρασιατών Ν.Φ – Ν.Χ)

Στην εποχή του politically correct υπάρχουν πολλοί που «πολεμούν» τις εφημερίδες με υπαινιγμούς λιγότερο ή περισσότερο προφανείς για την προσωπική και την σεξουαλική ζωή των συντακτών τους. Και από την άλλη υπάρχουν δημοσιογράφοι, που με τα ίδια όπλα επιδιώκουν να αυξήσουν τα πενιχρά φύλλα της εφημερίδας τους, «αποκαλύπτοντας» δήθεν σημεία και τέρατα, σεξουαλικές προτιμήσεις, μυστικά της κρεβατοκάμαρας, που αφορούν ανθρώπους δημιουργικούς, κύρους, μόρφωσης και άμεμπτης κοινωνικής συμπεριφοράς.

Όλοι αυτοί στοχεύουν στα ταμπού, στην κουτσομπολίστικη διάθεση, στα ταπεινά ένστικτα, στην έλλειψη παιδείας, στα απωθημένα, στην αναχρονιστική σκέψη και φυσικά στην υποκρισία μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου, που παρακολουθεί τους άλλους από την κλειδαρότρυπα.

Ποιος ξέρει άραγε τι ψυχικά κενά καλύπτουν έτσι από την άδεια ζωή τους;

Όπως θα έλεγαν και κάποιοι σοβαροί αριστεροί, απευθύνονται στην άκρως συντηρητική μερίδα της «μάζας». Δυστυχώς το σύνηθες τελευταία, είναι η στάση αυτή να υιοθετείται, όχι από «παλιά μυαλά» – όπως είναι το λογικό – αλλά από τα «προοδευτικά», τα «ανοιχτά» μυαλά, που – τουλάχιστον κατά δήλωσή τους – οι ίδιοι, οι αυτόκλητοι τιμητές, διαθέτουν.

Είναι όμως επίσης πάγια τακτική της σημερινής «δήθεν αριστεράς» να κάνει ότι μπορεί για να διαψεύδει τα λόγια της, με τα έργα της. Αυτό το είδαμε, το μάθαμε και το συνηθίσαμε πλέον. Εντούτοις θα φανταζόταν κανείς ότι, αν έμεινε πάνω της κάτι από την σκιά των αγωνιστών που πέρασαν την ζωή τους στα ξερονήσια, πολύ δε περισσότερο, αν έμεινε κάτι από την κατηγορία των επιγόνων εκείνων των αγωνιστών που τόσα χρόνια παρίσταναν τους «κουλτουριάδηδες», θα ήταν η πρόθεσή τους να ανεβάσουν το μορφωτικό επίπεδο του κόσμου – έστω κι αν το αποκαλούν «μάζα» – και να μην καλούν τον όχλο να πανηγυρίσει όταν «τρώνε τον μονομάχο τα λιοντάρια».

Με το να υποκαθιστούν όμως με την συμπεριφορά τους όλους εκείνους – που τα χρόνια που οι πρόγονοί τους ήταν εξορία – έκραζαν τη «φτερού» στους δρόμους, το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούν την χειρότερη έκφραση του Νεοέλληνα, εκείνη του «Ελληνάρα», χωρίς μάλιστα να έχουν και τα όποια θετικά χαρακτηριστικά εκείνου…

Γιατί, όπως και να το κάνεις, εκείνοι που «έκραζαν» τότε, είχαν ανδρωθεί σε σκληρές εποχές στο πεζοδρόμιο, δεν είχαν μεγαλώσει ως σκυλάκια-λουλού των σαλονιών και των κομματικών γραφείων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s