Νέα Φιλαδέλφεια: “Φέσωσαν” το δήμο με 1,16 εκ. ευρώ! (Αναδημοσίευση)

xrimata

Αναδημοσιεύουμε από VRILISSIANEWS.GR  (20 Αυγούστου 2016)

Νέα Φιλαδέλφεια: “Φέσωσαν” το δήμο με 1,16 εκ. ευρώ!

VRILISIANEWS.GR

Το μηνιαίο μίσθωμα ορίστηκε (για το κυλικείο και το ανθοπωλείο) συνολικά στα 25.600 ευρώ πλέον ολόκληρου του τέλους χαρτοσήμου συν ετήσια προσαύξηση 3%-5%. Από το 2010 όμως και μέχρι το τέλος της σύμβασης το 2014 ο εκμισθωτής έδινε στο Δήμο έναντι ή και δεν κατέβαλε το μίσθωμα, ενώ οι απαιτήσεις του για μείωση του απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια.

Στην περίπτωση αυτή αντί η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και το δημοτικό συμβούλιο να κινητοποιηθούν άμεσα (με εξαίρεση τη Νομική Υπηρεσία που ζητούσε με διαδοχικά αιτήματα από το 2010 τη σύγκλιση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου και εξουσιοδότηση για την αποβολή του εκμισθωτή και αγωγή για την είσπραξη των οφειλομένων) η πρώην Δημοτική Αρχή,κωλυσιεργούσε,σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Στο μεταξύ, ο εκμισθωτής και φορολογική ενημερότητα κατάφερε να λάβει,και δύο ακίνητα να μεταβιβάσει στις δύο θυγατέρες του ,ενώ από το 2010 δεν ίσχυαν λόγω λήξης τους ούτε οι εγγυητικές επιστολές ύψους ύψους 281.000 ευρώ που είχε καταθέσει, ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον μέρος της ζημιάς για το Δήμο.

Τα αναγκαστικά μέτρα που ελήφθησαν εκ των υστέρων και με μεγάλη καθυστέρηση σε βάρος του εκμισθωτή απέφεραν στο Δήμο μόλις 1.786 ευρώ ενώ τα οφειλόμενα μισθώματα είχαν φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος του 1,16 εκ.ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις.

Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης ζητούν με την έκθεσή τους, για την ζημία που υπέστη ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ν.Αττικής λόγω μη έγκαιρης διασφάλισης των εσόδων του, την πειθαρχική και αστική δίωξη της πρώην Δημάρχου, 2 πρώην προέδρων της οικονομικής επιτροπής του Δήμου,και μιας προισταμένης της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ορισμένοι άλλοι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι και αιρετοί τη γλιτώνουν λόγω παραγραφής η συνταξιοδότησης.Τα οφειλόμενα μισθώματα στο Δήμο από το ζευγάρι των εκμισθωτών που φτάνουν το 1,16 εκ.ευρώ, ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου η μέρους τους και για την αγορά των ακινήτων για τις θυγατέρες του.Η έκθεση διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στη Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ-ΕΛΕΓΧΟΥ

Πηγή: newpost.gr

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

FORM D.E

Πηγή: newpost.gr

Αναδημοσίευση: VRILISIANEWS.GR

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s