ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ κι ΑΛΛΟ το ΚΑΤΩ ΚΟΥΚΛΑΚΙ… «Καταργούν» (Βασιλόπουλος και Κουμαριανός) τον επί 25 χρόνια εκεί Παιδικό Σταθμό!!! (έργο του Νίκου Παπαμικρούλη)

14237526_1114231101946427_2632361091983864100_n

Με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Κουμαριανού προς το Δημοτικό Συμβουλιο της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2016 (θέμα 9) προτείνεται η μεταφορά του Β΄ Παιδικού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας – που λειτουργεί άψογα εδώ και 25 περίπου χρόνια στην συμβολή των οδών Κηφισού και Κάλβου(Κάτω Κουκλάκι) – στο νέο ιδιόκτητο κτήριο επι της οδού Οδυσσέως 2, στο Μεσαίο Κουκλάκι της Νέας Χαλκηδόνας.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Μεταφορά 2ου Παιδικού Σταθμού Ν. Χαλκηδόνας»

 Από 1η Σεπτεμβρίου 2016 προτείνεται η μεταφορά του 2ου Παιδικού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας στην οδό Οδυσσέως 2 στη Ν. Χαλκηδόνα λόγω της αποπεράτωσης ιδιοκτήτου νεόδμητου κτιρίου στον χώρο. Επίσης επισημαίνουμε το γεγονός ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2016 – 2017 ο Β’ Παιδικός Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και θα φιλοξενηθούν μέσω του προγράμματος 17 νήπια.

 Οι χώροι του νέου Παιδικού Σταθμού, τόσο οι εσωτερικοί (τάξεις, κλπ) όσο και οι εξωτερικοί (παιδική χαρά, βεράντες, κλπ) δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ποιοτική φιλοξενία των νηπίων στον παιδικό σταθμό, αλλά πάνω από όλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις στις παιδαγωγούς να αναπτύξουν τα νήπια στους τομείς ανάπτυξής τους χωρίς προβλήματα σε ό,τι αφορά στους χώρους οι όποιοι είναι φτιαγμένοι με βάση τις τελευταίες παιδαγωγικές μελέτες που αφορούν στις ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Επισημαίνουμε ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς των νηπίων με σχετικές ανακοινώσεις.

 Για τους λόγους αυτούς, προτεινεται η έγκριση της μεταφοράς του 2ου Παιδικού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας από το κτίριο της οδού Κηφισού και Κάλβου στο νεόδμητο κτίριο της οδού Οδυσσέως 2 στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας.  

 Ο  Αντιδήμαρχος

 Κοινωνικής Πολιτικής

 Κουμαριανός Ευάγγελος

Ας σημειωθεί ότι ο Β΄ Παιδικός Σταθμός της Νέας Χαλκηδόνας ιδρύθηκε επί Δημάρχου Νίκου Παπαμικρούλη και λειτούργησε άψογα επί πολλά χρόνια – τόσο επί δημαρχίας του – όσο και επί δημαρχίας του Γιώργου Αποστολάκη (2006-2010) καθώς και μετέπειτα στον ενιαίο πλέον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 2011 ως σήμερα… Είναι δε η μοναδική δημοτική υποδομή που υπάρχει στο «ξεχασμένο» και «απομονωμένο» – από τον Βασιλόπουλο και την παρέα του – Κάτω Κουκλάκι και εξυπηρετεί μιαν ολόκληρη περιοχή. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί ΜΑΖΙ με το νέο κτήριο που παραδίδεται στον Δήμο μας επί της οδού Οδυσσέως 2, ουσιαστικά ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ με την προτεινόμενη μεταφορά του… Ο νέος Β’ Παιδικός Σταθμός Νέας Χαλκηδόνας – στην οδό Οδυσσέως – ξεκίνησε ως ιδέα επί Νίκου Παπαμικρούλη, προχώρησε η υλοποίηση του έργου επί Γιώργου Αποστολάκη και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ και τελικά δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Έφης Γαϊτανά, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πλέον τώρα η κατασκευή του. Είναι γνωστή η ανάγκη που υπάρχει – και λόγω της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης – για περισσότερες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας. Έτσι θα περίμενε κάποιος από τον «ευαίσθητο αριστερό» στα κοινωνικά θέματα Άρη Βασιλόπουλο και τον Αντιδήμαρχό του Βαγγέλη Κουμαριανό (που προσχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΛΑΕ του κ.Λαφαζάνη πέρυσι) να λειτουργήσουν υπέρ των παιδιών και των γονιών τους ΚΑΙ τον υπάρχοντα Παιδικό Σταθμό στο Κάτω Κουκλάκι (Κηφισού και Κάλβου) ΚΑΙ τον νέο που αποτελεί έργο προηγούμενων δημοτικών αρχών επί της οδού Οδυσσέως 2. Στο επιχείρημα της δημοτικής αρχής, ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και έλλειψη σχετικών πιστώσεων, οι κάτοικοι της περιοχής του Κάτω Κουκλακίου που πλήττονται από την μεταφορά του Παιδικού Σταθμού, αντιπροτείνουν να ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ οι παχυλοί μισθοί που ο Δήμος καταβάλει σε Γενικό Γραμματέα του Δήμου και επιστημονικούς και λοιπούς συνεργάτες και οι αντίστοιχες πιστώσεις να δοθούν για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσουν περισσότεροι Παιδικοί Σταθμοί και φυσικά να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις για τα παιδιά του Δήμου μας, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν 300 με 400 ευρώ το μήνα στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς! Αυτό είναι φιλολαϊκή «αριστερή» πολιτική κ.κ.Βασιλόπουλε και Κουμαριανέ, κι όχι τα παχιά σας λόγια χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα!

(δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες του υφιστάμενου «μεταφερόμενου» Β’ Παιδικού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια στο Κάτω Κουκλάκι (Κηφισού και Κάλβου), την εισήγηση του «αριστερού» Αντιδημάρχου Βαγγέλη Κουμαριανού (που δεν λέει το παραμικρό για το τι θα γίνει το υπάρχον κτήριο που εγκαταλείπεται) και τις φωτογραφίες του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Οδυσσέως 2, που συγκυριακά περατώθηκε επί της σημερινής Διοίκησης του Δήμου μας, ενώ είναι έργο Ν.Παπαμικρούλη, Γ.Αποστολάκη και Ε.Γαϊτανά…)

 

 

 

8 thoughts on “ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ κι ΑΛΛΟ το ΚΑΤΩ ΚΟΥΚΛΑΚΙ… «Καταργούν» (Βασιλόπουλος και Κουμαριανός) τον επί 25 χρόνια εκεί Παιδικό Σταθμό!!! (έργο του Νίκου Παπαμικρούλη)

 1. Ακόμα μια κίνηση εκδικητικότητας απέναντι στη Χαλκηδόνα. Μακράν η πιο μικρόψυχη και μνησίκακη διοίκηση που πέρασε ποτέ από τη πόλη μας.

  Μου αρέσει!

 2. Στη Χαλκηδονα καλυτερα να μην κατεβασει υποψηφιους η ΔουΠου στις εκλογες το ’19 γιατι θα τους ξεφτυλισει τους ανθρωπους και ειναι κριμα. Το καζο του ’14 με το 10% θα μοιαζει σαν μια τεραστια επιτυχια. Αν κατεβει δηλαδη γενικα στις εκλογες και δεν προτιμησουν να αποχωρησουν ησυχα και με αξιοπρεπεια η να κατεβουν με αλλες παραταξεις μηπως διασωσουν καπως το πολιτικο τους μελλον για μετα απο δυο τρεις πενταετιες που ο κοσμος θα εχει ξεχασει λιγο τα εργα και τις ημερες του βαθυ επαγγελματια συριζαιου που τωρα κουτοπονηρα το παιζει λιγο λαε λιγο ανταρσυα και λιγο ανενταχτος νομιζοντας με το φτωχο του το μυαλο οτι θα βγει απο το καδρο της παταγωδους αποτυχιας της δηθεν «αριστερας».

  Μου αρέσει!

 3. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
  ΜΑΥΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΩΤΗ.
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΑΠΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ Α.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΜΗ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΦΟΥ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Η ΔΟΥΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ.
  ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

  Μου αρέσει!

 4. Αραγε ειναι ευχαριστημενος ο κυριος Νικος για την επιλογη του να τους στηριξει?
  Αλλα και ποιον να στηριζε θα μου πεις τοτε?
  Τη χηρα? Ουτε για πλακα.
  Αγαγιωτου? Μια απ τα ιδια. Ουτε για πλακα.
  Κοντο? Ουτε καν το σκεφτηκε.
  Αραπογλου? Ποιος Αραπογλου?
  Γεωργαμλη? Αστο! Ουδεν σχολιο.
  ΚΚΕ? Δεν το αντεχε ο ευρωπαιστης Παπαμικρουλης.

  Μου αρέσει!

 5. Ας ελπισουμε οτι στις δημαιρεσιες που πρέπει να γινουν μεχρι το Φεβρουαριο το αργοτερο δεν θα τον ξανακανει αντιδημαρχο το γιο της λουλουδους. Ετσι κι αλλιως εχει κι αλλα μισθολογια το παδι. Ας παρει και κανας αλλος κανα μισθο ως το 2019 που θα φυγουν απ το δημο.

  Μου αρέσει!

 6. Να φροντίσουν να πηγαίνουν πολλοί μαζί στη Χαλκηδόνα γιατί όπου πετυχαίνει κάτοικος μεμονωμένα δυναμοπολίτη δεν περνάει καλά. Πολλοί μαζί παιδιά γιατί ο κόσμος δεν έχει άλλη υπομονή. Το ότι δεν μπορείτε να διοικήσετε συγχωρείται. Είναι ανθρώπινο. Το να μην θέλετε να κάνετε τίποτα όμως και να εκδικείστε την πόλη που σας «μαύρισε» δεν συγχωρείται με τίποτα. Ούτε μισό χαλκηδονιώτη υποψήφιο δεν θα βρείτε στις δημοτικές εκλογές. Πρωτοι πρώτοι οι δικοί σας έχουν εξαγριωθεί.

  Μου αρέσει!

 7. Γειά σου ρε Αρη «κορδελάκια».
  Αυτό εξυπηρετεί η μεταφορά.
  Να πάνε να κόψουνε κορδέλες εγκαινίων.
  Να βγάλουν και καμια σέλφι και να φάνε κάνα καναπεδάκι.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s