Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ…

photo-for-sites

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ…

Με ιδιαίτερη λύπη αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε τα γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ του Συνδέσμου μας και του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου σχετικά με την διοργάνωση του επίσημου ετήσιου φετινού Μνημοσύνου για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμός μας κατέθεσε έγκαιρα με Α.Π 16455/19-8-2016 έγγραφο – πρόσκληση στο Δήμο με το οποίο καλούσαμε την δημοτική αρχή να παραστεί στο επίσημο Μνημόσυνο πού ορίσθηκε ως ημερομηνία από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΑ) στις 18-9-16.

1%ce%b1

Προς

 1. Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ. Άρη Βασιλόπουλο
 2. Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
 3. Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

(Παρακαλείται η Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου για την ενημέρωση του Σώματος)

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 25/19-8-2016

Αξιότιμε κ Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,                                            κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,  πραγματοποιείται σε πανελλήνιο επίπεδο το  Ετήσιο Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος όρισε για φέτος σαν επίσημη ημερομηνία για το Ετήσιο Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Στη πόλη μας, την προσφυγομάνα  Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα,  πραγματοποιούμε  και εμείς την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως  της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας την ίδια ημέρα και ώρα, δηλαδή την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10:00π.μ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στις 11:00πμ, θα κατευθυνθούμε εν πομπή  μαζί με τις αρχές της πόλης μας, τους φορείς, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους παριστάμενους στην επιμνημόσυνη δέηση , προς το μνημείο Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας όπου θα ψαλεί  τρισάγιο, θα γίνουν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί και καταθέσεις στεφάνων.

Είναι αυτονόητο ότι, εφόσον το επιθυμείτε, ο Δήμαρχος της πόλης μας ή εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής – κατά τα καθιερωμένα –  μπορεί να απευθύνει χαιρετισμό μετά το τρισάγιο στο Μνημείο Μικρασιατών της πόλης μας.

Η παρουσία σας αποτελεί για εμάς και τους μικρασιάτες – κατοίκους της πόλης μας – προσφυγικής καταγωγής ιδιαίτερη τιμή.

Με σεβασμό και τιμή

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   Χρήστος Τριανταφύλλου                                          Χρήστος Κοπελούσος

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:                                                                                                                                                     6937 085454 Χρήστος Τριανταφύλλου – 6932 900563 Χρήστος Κοπελούσος

Άλλωστε – αυτό προκύπτει – και από το γεγονός ότι η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημερομηνία (18-9-2016) και στον γειτονικό μας προσφυγικό Δήμο Νέας Ιωνίας παρουσία του εκεί Δημάρχου κ.Ηρακλή Γκότση.

Με άλλο έγγραφο με Α.Π 16454/19-8-2026 ζητούσαμε τα αυτονόητα: Καθαρισμό και σημαιοστολισμό του χώρου του Μνημείου Μικρασιατών, παροχή μεγαφωνικής εγκατάστασης, εκφωνητή και φυσικά εκπρόσωπο του Δήμου να χαιρετίσει την εκδήλωση.

2%ce%b1

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 26/19-8-2016

Σας ενημερώνουμε ότι ο  Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν.  Χαλκηδόνας «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 θα  πραγματοποιήσει  το καθιερωμένο  ετήσιο μνημόσυνο των Θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 • Στις 10:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδέλφειας. 
 • Εν συνεχεία στις 11:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμοί εκπροσώπων των φορέων της πόλης μας  στο Μνημείο Μικρασιατών «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ».

Παρακαλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να φροντίσουν για:

 • Τον καθαρισμό του πάρκου και του Μνημείου Μικρασιατών.
 • Τον σημαιοστολισμό του πάρκου και του Μνημείου Μικρασιατών
 • Την εγκατάσταση μηχανημάτων ήχου (μικροφωνική) στο χώρο του Μνημείου Μικρασιατών  για την επιμνημόσυνη δέηση και τις ομιλίες.

 

Επίσης παρακαλούμε για:

 

 • Εκφωνητή της εκδήλωσης
 • Την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας
 • Την ενημέρωση των φορέων και των σχολείων της πόλης μας για το ετήσιο μνημόσυνο

Για οποιαδήποτε άλλη τυχόν διευκρίνηση ή πληροφορία παρακαλούμε να  επικοινωνήστε με τον  Χρήστο Τριανταφύλλου,  τηλ.  6937085454 ή με τον Χρήστο Κοπελούσο 6932900563

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την συγκεκριμένη επιστολή την αποστέλλουμε και σε ηλεκτρονική μορφή με συνημμένο ολόκληρο το πρόγραμμα για το Ετήσιο Μνημόσυνο των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής,  προκειμένου να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και να γίνει άμεση ενημέρωση μέσω e-mail των φορέων, σχολείων, συλλόγων της πόλης μας.

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   Χρήστος Τριανταφύλλου                                             Χρήστος Κοπελούσος

Επί σημερινής διοίκησης του Δήμου αυτά είχαν παρασχεθεί και το 2014 και το 2015. Μάλιστα στην περσινή ανάλογη εκδήλωση είχε παραστεί και μίλησε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος.

Αντί απαντήσεως ή έστω ενημέρωσής μας από την δημοτική αρχή, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, ανακοινώθηκε – αιφνιδιαστικά – από τον Πρόεδρο του Σώματος ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το Π.Π.Ι.Ε.Δ. και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φιλαδέλφεια» θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα.

Φυσικά, αν και αυτό ήταν μια διαφορετική εξέλιξη από τα καθιερωμένα μέχρι σήμερα, δεν αντιδράσαμε ούτε σχολιάσαμε το γεγονός.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, μετά την διοργάνωση της δημοτικής εκδήλωσης μνήμης στην οποία εννοείται ότι ΔΕΝ προσκληθήκαμε καν όπως άλλοι φορείς και πολιτικά κόμματα, επισκέφθηκε τον δήμο ο Γραμματέας του Συνδέσμου μας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Κοπελούσος προκειμένου να λάβει απάντηση επί του προ μηνός (19-8-2016) εγγράφου μας.

 Η γραμματέας του κ.Δημάρχου – ο ίδιος δεν τον συνάντησε – ενημέρωσε τον κ.Κοπελούσο ότι δεν θα μας δοθεί οτιδήποτε από όσα ζητήθηκαν από τον Σύνδεσμό μας, δηλαδή ΟΥΤΕ καθαριότητα του χώρου του Μνημείου, ΟΥΤΕ σημαιοστολισμός, ΟΥΤΕ μεγαφωνική εγκατάσταση, ΟΥΤΕ εκφωνητής.

Ο κ. Κοπελούσος τότε, χωρίς να αντιδράσει στην απαράδεκτη και πρωτόγνωρη αυτή συμπεριφορά, ζήτησε και γραπτώς την απάντηση του Δημάρχου και είπε στην υπάλληλο του Δήμου να επιτρέψει ο κ. Δήμαρχος – τουλάχιστον – να πάρουμε ρεύμα από την παρακείμενη κολώνα της ΔΕΗ, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στο Δήμο μας ως πρακτική για τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

 Η υπάλληλος είπε στον κ. Κοπελούσο ότι θα ενημερώσει τον Δήμαρχο σχετικά.

Επίσης υπήρξε άρνηση του Δημάρχου να μας απαντήσει γραπτώς…

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή, προ-παραμονή της εκδήλωσής μας, ο κ. Κοπελούσος επισκέφθηκε ξανά το Δημαρχείο για να πάρει την απάντηση του κ. Δημάρχου για την χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ίδια υπάλληλος ανακοίνωσε στον κ. Κοπελούσο ότι ο Σύνδεσμος Μικρασιατών δεν επιτρέπεται ΟΥΤΕ και ρεύμα να πάρει από την παρακείμενη κολώνα της ΔΕΗ στο Μνημείο Μικρασιατών!

Μετά την εξέλιξη αυτή απευθύναμε και δεύτερη επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο, και προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας τους να συμπεριφερθούν με ισονομία και δημοκρατικό τρόπο προς τον ιστορικό μας Σύνδεσμο που ίδρυσε η αείμνηστη γιαγιά Φιλιώ Χαϊδεμένου και είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό μελών φορέας της πόλης μας.

Παραθέτουμε εδώ την με Α.Π. 18098/16-9-2016 επιστολή μας.

3%ce%b1

3%ce%b2

Νέα Φιλαδέλφεια, 16-09-2016

ΠΡΟΣ

 1. Δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Άρη Βασιλόπουλο
 2. Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Κοινοποίηση:

 1. Ημερήσιο και τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
 2. Ομοσπονδία Προσφύγων Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ)

Με την υπ’αριθμ. πρωτ. 25/19-8-2016 επιστολή μας, σας γνωστοποιήσαμε την πραγματοποίηση του  Ετήσιου Μνημόσυνου για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, κατά την οποία θα λάβει χώρα,  η καθιερωμένη στην πόλη μας από έτη,  επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως  της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας και ώρα 10:00 και η εν συνεχεία αυτής πομπή μας μαζί με φορείς της πόλης προς το μνημείο Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας όπου θα ψαλεί  τρισάγιο, θα γίνουν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί και καταθέσεις στεφάνων, προσκαλώντας σας σε αυτή. Ακόμη, με την υπ’αριθμ. 26/19-08-2016 αίτησή μας, σας ζητήσαμε να μεριμνήσετε για τον καθαρισμό του πάρκου και του Μνημείου Μικρασιατών, τον σημαιοστολισμό του πάρκου και του Μνημείου Μικρασιατών, την εγκατάσταση  μηχανημάτων ήχου (μικροφωνική) στο χώρο του Μνημείου Μικρασιατών  για την επιμνημόσυνη δέηση και τις ομιλίες και σας παρακαλέσαμε να φροντίσετε για εκφωνητή  της εκδήλωσης, την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας και την  ενημέρωση των φορέων και των σχολείων της πόλης μας για το ετήσιο μνημόσυνο.

Όμως, αν και σας έχουμε ενημερώσει σχετικά για την πραγματοποίηση του Ετήσιου Μνημοσύνου, ήδη από 19-08-2016, προσκαλώντας σας σχετικά, εσείς, δηλ. ο Δήμος τον οποίο εκπροσωπείτε, επιλέξατε, ενεργώντας καταχρηστικά και καθαρά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας,  να πραγματοποιήσετε ξεχωριστή εκδήλωση για το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής.

Σεβαστήκαμε την ενέργειά σας αυτή, πλην όμως οι πράξεις και οι παραλείψεις σας και δη η αιφνίδια, την 15/09/2016 δηλ. μόλις τρεις ημέρες πριν προγραμματισμένη εκδήλωση, που με ενέργειές μας έχει γίνει ευρέως γνωστή στους δημότες με μεγάλη ανταπόκριση και επιθυμία συμμετοχής, προφορική άρνηση σας να συνδράμετε το Σύλλογό μας  στην πραγματοποίηση της ως άνω εκδήλωσης, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε έτος και μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια με την συναίνεση και συνδρομή σας,   είναι αυθαίρετη, καταχρηστική και αντίθετη με τους σκοπούς του Δήμου, τα συμφέροντα των δημοτών και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, τους οποίους έχετε κληθεί και αναλάβει να υπερασπίζεστε.

Επειδή ενεργείτε κατά κατάχρηση της ανατιθέμενης σε εσάς εξουσίας για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, μη ανεκτά σε ένα Κράτος Δικαίου που διέπεται από τις αρχές της ισότητας, της αρχής της ελεύθερης έκφρασης των θρησκευτικών πεποιθήσεων και της ανάγκης διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Μετά από αυτά, επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματός μας

Σας καλούμε για τελευταία φορά να ενεργήσετε σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην υπ’αριθμ. 26/19-08-2016 επιστολή-αίτησή μας για την ομαλή διεξαγωγή της προγραμματισμένης εκδήλωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, και δη στην περίπτωση που με τις πράξεις και παραλείψεις σας δημιουργήσετε προσκόμματα στην πραγματοποίηση της ως άνω εκδήλωσης, θα αναγκασθούμε να προβούμε στις κατά νόμο ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

                                                            Με σεβασμό και τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  Χρήστος Τριανταφύλλου                                       Χρήστος Κοπελούσος

Τηλέφωνα επικοινωνίας:                                                                                                                                                                6937 085454 Χρήστος Τριανταφύλλου – 6932 900563 Χρήστος Κοπελούσος

 Καμία απάντηση φυσικά και στην νέα αυτή προσπάθειά μας. Η εκδήλωση, σε πείσμα των αποκλεισμών και της αυθαιρεσίας του κ. Άρη Βασιλόπουλου, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία! Καθαρίσαμε εμείς τον χώρο του Μνημείου, χρησιμοποιήσαμε δική μας μεγαφωνική εγκατάσταση, μέλος μας ως εκφωνήτρια και ενοικιαζόμενη «γεννήτρια» για την παροχή του απαραίτητου ρεύματος.

Ο κ. Δήμαρχος οφείλει να απαντήσει στα εκατοντάδες μέλη μας, στο λαό της πόλης, στους Μικρασιάτες και στις Μικρασιάτισες που δημιούργησαν τη νέα τους πατρίδα στη Νέα Φιλάδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, γιατί επέδειξε αυτή την συμπεριφορά απέναντι μας.

Οφείλει να απαντήσει και στους μαθητές των σχολείων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Δημοτικούς Συμβούλους, ΟΛΕΣ τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τους φορείς της πόλης μας και τον τοπικό τύπο να πάρουν θέση στο ζήτημα που προέκυψε.

 Όλοι κρινόμαστε…

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Τριανταφύλλου                                                   Χρήστος Κοπελούσος

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s