ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ «ΝΕΑ» ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ

Γράφει η Νίκη Ζερβουδάκη

(Φοιτήτρια ΕΜΠ Τμήμα αγρονόμων και τοπογράφων μηχανικών)

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τότε που ο Άρης Βασιλόπουλος και η «παρέα» του πήραν τη σκυτάλη και ανέλαβαν να διοικήσουν τη πόλη μας. Θα είμαι αντικειμενική και θα πω ότι τους πρώτους μήνες υπήρχαν πολίτες που πίστευαν σε αυτόν τον συνδυασμό για δύο λόγους νομίζω.

Πρώτον, διότι ήταν γνωστό ότι η Δύναμη Πολιτών ακολουθούσε την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τότε φαίνεται να αποτελούσε μία διέξοδο για τον ελληνικό λαό.

Δεύτερον, διότι ο κος Βασιλόπουλος μπήκε στο δημαρχείο πολύ αποφασισμένος, συμπεριφορά που έκανε πολλούς να νομίζουν ότι θα τα ανατρέψει όλα. Με την ιδέα έμειναν.

Θα ήθελα να θίξω δύο ζητήματα σχετικά με την πορεία της διοίκησης. Το πρώτο θέμα έχει, φυσικά, να κάνει με την καθαριότητα και την φροντίδα της πόλης μας. Στην κεντρική πλατεία, πάνω κάτω η ίδια κατάσταση. Οι κάδοι συχνά πλημμυρισμένοι από τα σκουπίδια.

Τα ποτιστικά να κάνουν «πάρτι» όλο το καλοκαίρι καθώς εκτός από τα παρτέρια, πότιζαν και τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, μπορεί και κανέναν περαστικό. Σε όλη την υπόλοιπη πόλη (εκτός της πλατείας δηλαδή) τα γνωστά-άγνωστα χάλια. Σκουπίδια, απεριποίητα πάρκα, σπασμένα παγκάκια. Μία εικόνα που δεν αρμόζει στη πόλη μας. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι πολίτες ξαφνιάζονται πλέον όταν βλέπουν υπάλληλο του δήμου να καθαρίζει-φροντίζει τμήμα της πόλης εκτός της κεντρικής πλατείας. Όπως, επίσης, μου φαίνεται αστείο το γεγονός ότι ο κος δήμαρχος έχει εκφράσει ανοιχτά την εμπάθειά του για την εφημερίδα μας, παρόλα αυτά σε κάθε ζήτημα που θίγουμε ανταποκρίνεται άμεσα, λες και προσπαθεί να το «μαζέψει», όπως έγινε με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και με την πλατεία Νησίδας.

Άλλο ένα μείζον θέμα στην πόλη μας είναι η μαζική εστίαση. Η Φιλαδέλφεια πλέον έχει πάρα πολλά μαγαζιά για διασκέδαση. Σύμφωνα με τον δήμαρχό μας, η Φιλαδέλφεια γίνεται σαν το Μπουρνάζι. Έχει δηλώσει κάθετα ότι δεν θέλει να ανοίξουν άλλα τέτοια καταστήματα. Αυτό που δεν βλέπει, όμως, είναι ότι υπάρχουν καινούρια μαγαζιά στην πόλη μας που ανεβάζουν τον «πήχη» και άλλα, που υπάρχουν από πιο παλιά και είναι πλήγμα για τον ίδιο τον δήμο. Υπάρχει πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό, μεταξύ των καταστημάτων μαζικής εστίασης και των γειτόνων τους σχετικά με την ένταση της μουσικής. Μονίμως παραβιάζονται τα όρια για τα τραπεζοκαθίσματα. Άρα τι πρέπει να ληφθεί υπόψιν; Η ποσότητα των καταστημάτων ή η ποιότητά τους και το κατά πόσο αυτά σέβονται την πόλη και τον πολίτη;

Το έχω πει και το ξαναλέω. Η συγκεκριμένη διοίκηση εστιάζει στραβά σε σοβαρά θέματα του δήμου μας. «Πατάει» στα λάθη των παλιότερων για να δείξει ότι κάνει τη διαφορά. Δεν είναι διαγωνισμός. Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιου είδους πολιτικά τρικ. Δεν μας ενδιαφέρει το παρελθόν ή το ποιος έχει κάνει κακό σε αυτή την πόλη.

Αυτό που πρέπει να σας νοιάζει είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Φερθείτε ως διοίκηση επιτέλους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s