Χωρίς τον Εθνικό μας Ύμνο και χωρίς Σημαιοστολισμό (στη Νέα Χαλκηδόνα) φέτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου!

ell

Το ζήσαμε κι αυτό με Δήμαρχο τον Βασιλόπουλο και την παρέα του…

 Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο Ηρώο της Νέας Χαλκηδόνας έγινε…χωρίς να ακουστεί ο Εθνικός μας ‘Ύμνος!

 Έτσι λοιπόν ξεχωριστή θυμηδία προκάλεσε στους παρευρισκόμενους ένα περιστατικό στην αρχή της εκδήλωσης: Κατά την έπαρση της σημαίας δεν ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος όπως είθισται και επιβάλλεται, αλλά ένα αγνώστου ταυτότητας ορχηστρικό τραγούδι, πιθανώς προέλευσης ΕΑΜ!!!

 Για την απαράδεκτη ομιλία του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου (πανηγυρικός της επετείου της εθνικής μας γιορτής της 28ης Οκτωβρίου) κάνουμε ειδική αναφορά.

 Χωρίς σημαιοστολισμό ήταν κατά την σημερινή ημέρα της Εθνικής μας Εορτής η Νέα Χαλκηδόνα, στην οποία – μετά την συνένωση των 2 Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας – εορτάζεται παραδοσιακά η 28η Οκτωβρίου από το 2011 (ενώ η 25η Μαρτίου καθιερώθηκε να εορτάζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Φυσικά χωρίς την παρουσία της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής – που διέλυσε ολοσχερώς η Διοίκηση Βασιλόπουλου – έγινε και η καθιερωμένη παρέλαση στην Λεωφόρο Δεκελείας. Η Δημοτική Φιλαρμονική της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί πλέον παρελθόν για την πόλη μας, αφού η διάλυσή της άρχισε επί Έφης Γαϊτανά και ολοκληρώθηκε τώρα  επί Άρη Βασιλόπουλου.

 Για την ιστορία…

Η Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ιδρύθηκε στις 11/3/1957, επί Δημαρχίας Νικολάου Τρυπιά, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην προσπάθεια αυτή πρωτοστάτησε ο μαέστρος Αλέξανδρος Μποτετζάγιας.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το 2004, η φιλαρμονική πήρε το όνομά του, μετονομαζόμενη σε Δημοτική Φιλαρμονική Νέας Φιλαδέλφειας «Αλέξανδρος Μποτετζάγιας» (ΦΕΚ 1783Β/2-12-2004).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s