Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΗΤΑ «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

11214047_1011276312270611_1005725841175524340_n

Γράφει ο Χρήστος Τριανταφύλλου

(Διευθυντής Εκδόσεων “Περίπλους” )

 

Από τον Δήμαρχό μας κ. Άρη Βασιλόπουλο, κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας, με δικαστικό επιμελητή εξώδικο, με το οποίο διαμαρτύρεται για όσα γράφουμε κατά καιρούς σχετικά με την άσκηση του λειτουργήματός του ως Δημάρχου της πόλης μας.

Μάλιστα μας καλεί σε …δήλωση μετανοίας, ακριβώς σε ό,τι καλούνταν παλαιότερα οι οπαδοί του κόμματος στο οποίο ανήκει, κάτι το οποίο αυτοί αρνούνταν από αξιοπρέπεια και πίστη στις αρχές τους, μη πτοούμενοι από τις διώξεις και τις εξορίες οι οποίες ακολουθούσαν την άρνησή τους.

Ο ίδιος επικαλείται ότι θίγουμε το λειτούργημα του Δημάρχου το οποίο επιτελεί. Ως αριστερός και δημόσιο πρόσωπο θα όφειλε να ξέρει ότι λειτούργημα επιτελεί επίσης και ο Τύπος (μάλιστα δε ως τέταρτη εξουσία, όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν) και να υπερασπίζεται με σθένος αυτό το λειτούργημα και την ελευθερία του Τύπου, κι όχι να το απειλεί με διώξεις αν δεν «μετανοήσουμε».

%ce%bf%ce%bf%ce%bf

Θα καταλαβαίναμε την οργή και το εξώδικο του κ. Δημάρχου αν ασχολιόμασταν και θίγαμε θέματα της προσωπικής ζωή του, περιστατικά του ιδιωτικού του βίου ή της οικογένειάς του.

Όμως εμείς αναδεικνύουμε και σχολιάζουμε αποκλειστικά και μόνο όσα κάνει ως Δήμαρχος και μόνο χάριν της ενημέρωσης των δημοτών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.

Τολμούμε δε να διανοηθούμε πως η Δημοκρατία μας παρέχει αυτό το δικαίωμα. Καλύτερα θα λέγαμε πως ως εφημερίδα η Δημοκρατία μας επιβάλλει αυτή την υποχρέωση, διαφορετικά γιατί να υπάρχουμε; Για να μας δίνει διαφήμιση και να σιωπούμε;
Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί θα ήταν αν τον υβρίζαμε. Βεβαίως αυτό επικαλείται, αλλά όσο και να ψάξει κανείς τα άρθρα που δημοσιεύσαμε και τα οποία με βεβαιότητα έχει διαβάσει (με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε που τα έχει διαβάσει ένα προς ένα, είναι ο πιο φανατικός αναγνώστης μας μάλλον) υβριστικές φράσεις δεν θα βρει.

Καλύτερα θα λέγαμε πως ως εφημερίδα η Δημοκρατία μας επιβάλλει αυτή την υποχρέωση, διαφορετικά γιατί να υπάρχουμε; Για να μας δίνει διαφήμιση και να σιωπούμε;

Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί θα ήταν αν τον υβρίζαμε. Βεβαίως αυτό επικαλείται, αλλά όσο και να ψάξει κανείς τα άρθρα που δημοσιεύσαμε και τα οποία με βεβαιότητα έχει διαβάσει (με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε που τα έχει διαβάσει ένα προς ένα, είναι ο πιο φανατικός αναγνώστης μας μάλλον) υβριστικές φράσεις δεν θα βρει.

Ναι μεν είμαστε αρκετά συχνά, έντονοι στην κριτική μας, ποτέ όμως υβριστές! Η πρωτοφανής για λειτουργό του Κράτους Δικαίου και δη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πόσο μάλλον αιρετό, αυτή πράξη, δηλ. να επιδιώκει με δικαστικά μέσα να μην …αναφέρει μια εφημερίδα το όνομά του και να μην δημοσιεύει την φωτογραφία του είναι αχαρακτήριστη.

Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα; Είναι ή δεν είναι δημόσιο πρόσωπο; Πώς απαιτεί λοιπόν να διαλέγει αυτός ποιος θα αναφερθεί στο πρόσωπό του; Και αν θέλουμε ως εφημερίδα να ενημερώσουμε το κοινό μας για μια δραστηριότητά του, ακόμα και για την πιο απλή πχ. Ευχές για τον νέο Έτος, πώς πρέπει να τον αποκαλέσουμε; «Ο ακατανόμαστος»;

Η εφημερίδα μας αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοτών για τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας και έχει και πολιτικό χαρακτήρα. Είναι αδιανόητο λοιπόν να αρχίσουμε να ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με κουτσομπολιά , κηδείες, βαφτίσεις, γάμους, συνεστιάσεις, κοσμικά, μόδα και life style, ή να μεταλλαχθούμε σε λιβανιστήρια οποιουδήποτε, δημοσιεύοντας μόνο όσα είναι αρεστά.

Άλλωστε δεν θα του ήταν και χρήσιμο, ασχέτως αν το καταλαβαίνει ή όχι , επειδή η πείρα της ζωής έχει διδάξει, ότι στην ουσία έναν δημόσιο άνδρα στηρίζουν εκείνοι που του ασκούν κριτική κι όχι όσοι οι αυλικοί και οι μανδαρίνοι του.

Αλλά και πέραν αυτών η δημοκρατική πρακτική και ο σεβασμός της αντίθετης άποψης επιτάσσουν ο Δήμαρχος να απαντά σε μια εφημερίδα όχι με εξώδικα, αλλά με επιχειρήματα, κάτι που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έκανε.

Και εν πάση περιπτώσει, αφού όσα γράφουμε είναι κατ΄αυτόν συκοφαντίες και ψεύδη τι τον απασχολούν;

Εμείς εκτιθέμεθα. Ο λαός έχει τα μάτια του ανοικτά βλέπει και κρίνει. Ή μήπως κατά τον κ. Δήμαρχο, δεν πρέπει ούτε να βλέπει, ούτε να κρίνει;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s