Ο ένας χρόνος Κυριάκου Μητσοτάκη και η επιστροφή στην πολιτική κανονικότητα

%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b7%cf%83-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1%cf%83

Γράφει ο Χάρης Τσούλας

(Φιλόλογος)

Μέσα στον Ιανουάριο συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, με την δημοκρατική του εκλογή μέσα από την συμμετοχή περισσότερων των 330.000 πολιτών.

Σε αυτό τον χρόνο έγιναν συνεχείς προσπάθειες που απέφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα ως προς τον εκσυγχρονισμό, τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κόμματος.

Πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα ήταν η ψήφιση νέου, σύγχρονου καταστατικού κατά την διάρκεια του Ι’ Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της ΝΔ τον Απρίλιο. Εναρμονισμένος στο νέο καταστατικό είναι και ο νέος κανονισμός πανελλαδικής οργάνωσης του κόμματος. Πολλά από όσα περιέχονται στο νέο καταστατικό προέρχονται μέσα από δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση μεταξύ των μελών του κόμματος.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα ήταν η σημαντική ανανέωση σε πρόσωπα και ηλικίες που προέκυψε στα συμβούλια των Τοπικών και Νομαρχιακών Οργανώσεων μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Σε ποσοστά, αυτή η ανανέωση έφτασε πάνω από το 65%.

Μεγάλης σημασίας ήταν και το ουσιαστικό άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και τους πολίτες μέσω του προγράμματος “Συμμετέχω”. Σε αυτό το πρόγραμμα, κάθε πολίτης -μέλος της ΝΔ μπορεί να στελεχώσει τις γραμματείες του κόμματος μέσω της συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας symmetexw.nd.gr. Στην ίδια λογική και η τήρηση “Μητρώου Στελεχών” μέσω της φόρμας ananeοsi.nd.gr, από το οποίο θα προκύψουν νέοι υποψήφιοι, άφθαρτα πολιτικά και παραγωγικά πρόσωπα στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δεν θα πρέπει να παραλειφθεί να αναφερθεί και η αναδιοργάνωση της νεολαίας του κόμματος, το κτίσιμο της ΟΝΝΕΔ από την αρχή. Και το πιο σημαντικό: Η προσπάθεια για οικονομικό εξορθολογισμό του κόμματος τόσο μέσω της μετακόμισης σε νέα, πιο λειτουργικά, αλλά και πιο οικονομικά κεντρικά γραφεία στο Μοσχάτο, όσο και μέσω της θέσπισης κάρτας μέλους με ετήσια συνδρομή. Μία ενέργεια που έχει μπροστάρη τον ίδιο τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και η οποία εκτός από την απαραίτητη οικονομική ανάσα, θα φέρει την πραγματική αίσθηση του μέλους στον καθένα, με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Όπως είδαμε, ήδη στον ένα χρόνο έχουν επιτευχθεί πολλά. Και αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότερα. Με τον ίδιο τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης νοικοκυρεύει την ΝΔ πολιτικά και οικονομικά, θα νοικοκυρεύσει και την πατρίδα σύντομα, μέσα στο πλαίσιο της “συμφωνίας αλήθειας” με τους πολίτες και της δικής του διακυβέρνησης. Μία μεταρρυθμιστική διακυβέρνηση που θα φέρει την μεγάλη πολιτική αλλαγή μακριά από τον σημερινό εθνικολαϊκισμό και τις παθογένειες του παρελθόντος.

Και επειδή μας ενδιαφέρει πάντα και το τοπικό γίγνεσθαι, κατά τον ίδιο τρόπο θα χρειαστεί μετά το 2019 να έχουμε την επιστροφή της κανονικότητας και στην Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα με μία νέα διοίκηση, πραγματικά φιλελεύθερη και κοντά στον δημότη, απαλλαγμένη από αριστερές ιδεοληψίες που μας οδήγησαν στην σημερινή μετριότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s