Οι 3 Σωματοφύλακες, η Δανάη και …η κατσαρόλα!

19578189_1399574863412048_44938044_n

Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε δεν έχει καμιά σχέση με πραγματικά πρόσωπα, περιοχές ή γεγονότα! Μας χτύπησε ο καύσωνας κατακούτελα και αρχίσαμε να σκεπτόμαστε σενάρια επιστημονικής φαντασίας!!!

 Ήταν λοιπόν μία φορά κι έναν καιρό 3 σωματοφύλακες…

Ο πρώτος σωματοφύλακας ήταν ο άρχοντας Αρουά, εκ Πύργου καταγόμενος, με κατακόκκινη στολή, που όμως από την βλακεία των υπηκόων του αναγορεύτηκε – προσωρινά ευτυχώς – ως άρχοντας της ταλαίπωρης Ποδονιφτίας, μιας όμορφης μακρινής χώρας. Ο Αρουά, εκ φύσεως πονηρός, μπήκε αμέσως στο νόημα της «κατσαρόλας» κι άρχισε τις απευθείας αναθέσεις σε γνωστούς και φίλους με την πρόσκληση «φάτε, πιείτε μωρ’ αδέλφια» και διότι «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι»…Επίσης ο Αρουά άνοιξε μια ωραία φάμπρικα με το νεκροταφείο της μακρινής Ποδονιφτίας, με καφέδες και καφετζήδες, με καντήλια, με μάρμαρα και άλλα τινά. Μάλιστα για να μην τον πάρουν χαμπάρι, αν και τώρα όλοι ξέρουν, πηγαίνει μερικές φορές και βάζει τις φωνές γιατί γνωρίζει καλά ότι οι κακοί άνθρωποι που τον εχθρεύονται μαζεύουν στοιχεία σε βάρος του και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να τα βγάλουν όλα στην φόρα!

Ο δεύτερος σωματοφύλακας ήταν ο Μισέλ, ένα καλό χαζό παιδί που μετά το επάγγελμα του φύλακα γυναικών βαλκανικής χώρας, αποφάσισε να πείσει την Ποδονιφτία ότι είναι Μέγας οικονομολόγος, Αφού αφήνει να αλωνίζει ο Αρουά, κάνει όλη την εκτέλεση της βρώμικης δουλειάς, με απ’ ευθείας αναθέσεις, με στημένες διαδικασίες και φυσικά κάνει τα στραβά μάτια στους φίλους του Αρουά που χρωστάνε κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώπουλα στην δύστυχη Ποδονιφτία. Αυτός είναι όπως λέει ο σοφός λαός: «o κατά μάνα, κατά κύρη…

» Ο τρίτος σωματοφύλακας είναι ο Ζώρζ Κατερινώ, ένας παλαιός σύντροφος που αφού ξεκοκάλισε ότι μπορούσε από τους κατοίκους του της χώρας του Χαρίλαου και της Αλέκας, έγινε ο ινστρούχτορας της παρέας με το αζημίωτο βέβαια…Κάτι διαπλατύνσεις, κάτι εντυπάκια, όλα τα ξέρουν, τα μαθαίνουν και τα παρακολουθούν οι κακοί άνθρωποι που κυνηγούν ανελέητα τον Αρουά, τον Μισέλ και τον Ζώρζ Κατερινώ…

Τελευταία στην «παρέα» προστέθηκε και η Δανάη, η οποία είναι αρμόδια να εισπράττει όσους θέλουν να διαφημιστούν στο «φυλλάδιο-καμικάζι» του Ζώρζ Κατερινώ…

Η Δανάη γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα της είσπραξης, από την εποχή που την έπιασαν με την «γίδα στον ώμο», όταν ήταν εν υπηρεσία. Τότε βέβαια η Δανάη μας έβαλε τα μεγάλα μέσα της εποχής Πασοκιστάν για να την γλιτώσει και ο μπάρμπα Νίκος που ήθελε να την κατεβάσει μαζί του στις εκλογές της πάλαι ποτέ Καλχηδονίας, ανακουφίστηκε διότι την έπιασαν πριν την ανακοινώσει επισήμως κι έτσι δεν την φορτώθηκε.

 Για την Δανάη μας όμως θα πούμε περισσότερα εν καιρώ. Αυτή λοιπόν είναι η περίφημη παρέα του Αρουά, του Μισέλ, του Ζώρζ Κατερινώ και της Δανάης που θα μας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά για τους επόμενους λίγους μήνες, μέχρι να πάνε – όπως κάθε κατεργάρης – στον πάγκο τους!

Βλέπετε τι παθαίνει κανείς όταν τον χτυπήσει ο καύσωνας; Έτσι κι εμείς λοιπόν, λέμε ό,τι μας έρχεται με την τολμηρή και καλπάζουσα φαντασία μας!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s