Νέα προσφυγή κατά του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας

pegasus_LARGE_t_1301_107599130_type12905

Προσωρινό αίτημα αναστολής και ακύρωση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέθεσαν με προσφυγή τους στο ΣτΕ 56 κάτοικοι της περιοχής.

Τα εμπόδια για το νέο «σπίτι» της Ένωσης συνεχίζονται, αυτή την φορά με την προσφυγή των 56 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας, της Χαληδόνας και των γύρω περιοχών. Οι άνθρωποι αυτοί, που εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο, Κώστα Παπαδάκη, υποστηρίζουν μεταξύ των άλλων ότι θα επέλθει επιδείνωση των οικιστικών όρων διαβίωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας και ότι δεν έχει συνταχθεί μελέτη Στρατηγικής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Επικαλούνται, μάλιστα, τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από την πρόοδο των έργων. Οι «56» κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αίτηση αναστολής της οικοδομικής άδειας και όλων των διοικητικών πράξεων που συναρτώνται μ’ αυτή.

                    ΑΕΚ: «Θα πάρουν τις απαντήσεις τους»

Η απάντηση της ΑΕΚ κατά της τέταρτης στη σειρά προσφυγής στο ΣτΕ ήταν άμεση. Οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρουν ότι «μόνο τυχαίο δεν είναι πως οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την προσφυγή, άφησαν να εξαντληθούν σχεδόν τα χρονικά περιθώρια που είχαν, με την άδεια να έχει εκδοθεί τον Ιούλιο και την προθεσμία να λήγει στα μέσα Νοεμβρίου.»

Για «χτύπημα κάποιων γραφικών» κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ και προσθέτουν πως «ζουν σε έναν δικό τους κόσμο μακριά από τη σημερινή εποχή, είναι ένας ακόμα κρίκος στον ανελέητο πόλεμο εναντίον αυτού του γηπέδου που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί».

Οι άνθρωποι του αθηναϊκού συλλόγου προσθέτουν ότι «η ΑΕΚ δεν εφησυχάζει, αντιμετωπίζει κάθε εμπόδιο με σοβαρότητα, σέβεται κάθε διαδικασία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και θα οχυρωθεί και πάλι όπως και πριν για να αντιμετωπίσει την απειλή εναντίον του ονείρου εκατομμυρίων ανθρώπων».

Όσον αφορά στην ουσία της προσφυγής, από την ΑΕΚ σχολιάστηκε πως «τα ζητήματα που θέτει η προσφυγή, από μια πρώτη μελέτη με τα νομικά επιτελεία, έχουν ήδη κριθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ και από την ελληνική δικαιοσύνη που έχει ήδη κρίνει την απόλυτη νομιμότητα του έργου».

Τέλος, οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν πως «σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια χωρίς το παραμικρό ίχνος ανησυχίας θα δώσει με ενότητα μια ακόμα μάχη εναντίον εκείνων που το μοναδικό που τους ενδιαφέρει δεν είναι ούτε το περιβάλλον, ούτε η δήθεν νομιμότητα, ούτε φυσικά η ερασιτεχνική ΑΕΚ, αλλά να μην δουν την ομάδα μας να φτιάχνει γήπεδο. Θα πάρουν τις απαντήσεις τους για μια ακόμα φορά με όπλο μας το δίκαιο, τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητα μας να μπει η ομάδα μας υπερήφανη στο σπίτι της και να επιστρέψει στη γη των προγόνων μας, κάτι που έγινε το 1930 ακριβώς σαν αύριο 2 Νοεμβρίου».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s