Προστασία ή Αστυνόμευση;

 

γφ

Γράφει ο Χρήστος Κοπελούσος

(Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

 

Πληροφορήθηκα από ΜΜΕ την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με συντριβή.

Υπήρξα συνεργάτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φίλος του αδελφού του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, Δήμαρχου Χαλανδρίου, αλλά και του ίδιου του λαμπρού αυτού νομικού και δημοκράτη.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο προσωπικό. Είναι κυρίως θέμα της κοινωνίας μας. Ο καθένας μπορεί να δολοφονηθεί στο τόπο δουλειάς του, στο κέντρο της πρωτεύουσας και οι δολοφόνοι τους να εξασφαλίσουν πλήρη άνεση ώστε να διαφύγουν.

Θυμάμαι ένα περιστατικό όταν ένας φίλος είχε πάει στο Λονδίνο και έχασε την τσάντα του, που είχε αφήσει σε μια καρέκλα ενός καφέ, στο οποίο για λίγα λεπτά είχε πάει.

Πίστεψε πως την είχε χάσει για πάντα και την ίδια και το περιεχόμενό της. Οι άγγλοι του συνέστησαν να κάνει καταγγελία στην αστυνομία. Τη θεώρησε περιττή, κρίνοντας από τα ελληνικά δεδομένα.

Κι όμως το ίδιο βράδυ, του επέστρεψαν στο ξενοδοχείο την τσάντα του και τον ενημέρωσαν πως είχαν συλλάβει τον κλέφτη. Κι αυτά στο Λονδίνο τη μητρόπολη του κόσμου, με τα εκατομμύρια ανθρώπων και τον έντονο ρυθμό.

Πώς είχε γίνει αυτό; Μα απλώς μέσα από το κύκλωμα από κάμερες με το οποίο παρακολουθείται όλο το Λονδίνο. Είδαν τον κλέφτη να βγαίνει και παρακολου- θώντας τον από τις κάμερες εντόπισαν και πού πέταξε την τσάντα και πού μένει ο ίδιος.

Αν το πεις αυτό στην Ελλάδα θα σου πουν ότι κινδυνεύουν οι δημοκρατικές ελευθερίες, ενώ στην απόλυτα δημοκρατική Αγγλία το βλέπουν ως μέσο προστασίας κι όχι αστυνόμευσης. Από την άλλη όμως οι κλέφτες και ο δολοφόνοι εντοπίζονται από τις κάμερες.

Τι περιμένουμε λοιπόν, για να καταστήσουμε την πόλη μας απόλυτα ασφαλή, μια πόλη πιο επικίνδυνη σήμερα παρά ποτέ;

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s