Καρακαηδόνα ή Φιλαηδόνα…

fdf

Πληροφορίες λένε, ότι ο Νικολάκης (ο εμπειροτέχνης λογιστής, το δεξί χέρι της πρώην Δημάρχου Έφης Γαϊτανά) από την Νέα Χαλκηδόνα και ο Ρένος ο γνωστός για τις πολιτικές του μεταπηδήσεις από κόμμα σε κόμμα και από δημοτικό συνδυασμό σε δημοτικό συνδυασμό … ετοιμάζουν λέει να εκδώσουν εφημερίδα με τίτλο ΚΑΡΑΚΑΗΔΟΝΑ ή ΦΙΛΑΗΔΟΝΑ. Το ΦΙΛΑΗΔΟΝΑ, από ότι καταλαβαίνει κανείς, προέρχεται από την λέξη ΚΑΡΑΚΑΗΔΟΝΑ, τα παιδιά έκαναν μια μικρή μετατροπή και αφαίρεσαν το ΚΑΡΑΚΑ και πρόσθεσαν το ΦΙΛΑ ώστε να ακουστεί σαν τίτλος,  πιο τοπικό και πιο κοντά στην πόλη. Στην κυριολεξία όμως και οι δύο λέξεις βγάζουν το ίδιο νόημα.

Δηλαδή:

Η καρακαηδόνα ή Φιλαηδόνα (για τον Νίκο και τον Ρένο) είναι ο περιεκτικός χαρακτηρισμός για γυναίκα ανόητη και σπαστικιά. Έχει γνώμη για όλα και γνώση για ελάχιστα και συνδυάζει την πολυλογία με την ενοχλητική φωνή. Συνήθως άνω των 40.

Η καρακαηδόνα  ή Φιλαηδόνα (για τον Νίκο και τον Ρένο) νομίζει ότι είναι αηδόνι και επιβάλλεται να κελαηδήσει, όλοι οι άλλοι την βλέπουν ως κοράκι και παρακαλούν από μέσα τους να βγάλει τον σκασμό.

Εμείς πιστεύουμε, ότι αν τελικά κυκλοφορήσει η «ΦΙΛΑΗΔΟΝΑ» να μας «κελαηδήσει» για τις αγοροπωλησίες κτηρίων – οικοπέδων (βλέπε ΚΑΠΗ – ΚΟΥΡΕΛΑΔΙΚΟ) και για τους λόγους μεταπηδήσεων από κόμμα σε κόμμα και από παράταξη σε παράταξη και για τους ακραίους χαρακτηρισμούς περί καθαρών πόλεων που θυμίζουν ναζιστικές πρακτικές…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s