Το δικαίωμα της θρησκευτικής λατρείας δεν είναι αλά καρτ… κύριε Κατερίνη

μιχαηλ αγγελος

Ο κ.Γιώργος Κατερίνης, ο οποίος έχει την ιδιότητα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, εκλεγμένος με την δημοτική παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και προσφάτως εμφανίζεται και ως εκδότης ενός τοπικού εντύπου με την επωνυμία «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» καθώς και με ηλεκτρονική εφημερίδα που φέρει τον ίδιο τίτλο και ασχολείται με τα τοπικά μας δρώμενα, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά τον ρόλο του «εκπροσώπου τύπου» της δημοτικής αρχής του Άρη Βασιλόπουλου, είδαμε ότι ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το παρακάτω σχόλιο:

katerinis

Πριν λίγα χρόνια η Μονή Βατοπαιδίου γινόταν γνωστή στο πανελλήνιο για το real estate. Σήμερα εμφανίζεται στην περιοχή μας να περιφέρει ένα ιερό κειμήλιο, το οποίο συρρέουν οι πιστοί να ασπαστούν. Από κοντά οι αρχές. Σε αυτή τη χώρα ζουν και άνθρωποι που κρίνουν όχι με βάση την θρησκευτική πίστη, αλλά με βάση άλλες αξίες, όπως η ταπεινότητα, η αρετή, το ήθος, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη. Και θεωρούν ότι προσβάλλονται όταν το επίσημο κράτος και η επίσημη εκκλησία στηρίζουν τόσο κραυγαλέα την λατρεία αντικειμένων. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι διαχειρίζονται το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη.

 Εάν ο κ. Γιώργος Κατερίνης, οι φίλοι του, οι ομοϊδεάτες του και όσοι εκπροσωπούνται από αυτόν  είναι ΑΘΕΟΙ, και δεν πιστεύουν στην Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη και στην Εκκλησία μας, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ να έχουν την άποψή τους και να πιστεύουν ΌΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ… δεν θα ασχοληθούμε εμείς με αυτό.

Έχουμε όμως υποχρέωση να ασχοληθούμε με τα όσα υβριστικά και απαξιωτικά έγραψε, για την Ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη, την Εκκλησία μας και τα ιερά μας κειμήλια!

Ο κ. Κατερίνης δεν έχει το  δικαίωμα να κατηγορεί  και να «προπηλακίζει» την ΠΙΣΤΗ της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της πόλης μας, που έχοντας μικρασιατικές ρίζες έχει έντονη θρησκευτική παράδοση, συνυφασμένη με τις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ μας.

Κύριε Κατερίνη, σε μια χώρα που πλέον πολλοί  πολιτικοί «φίλοι και γνωστοί σας» μάχονται για να έχουν οι μουσουλμάνοι το τζαμί τους, φαντάζομαι πως δεν πρέπει να μπαίνει απαγορευτικό από κανέναν μας στον τρόπο που οι χριστιανοί επιλέγουν να τηρούν τη δική τους θρησκευτική παράδοση, ακόμα και στην περίπτωση που είναι ο ίδιος με τον οποίον την τηρούσαν η γιαγιά τους και η προγιαγιά τους . Όπως ακριβώς δεν είναι σωστό να κρίνουμε τους μωαμεθανούς για το ότι κάνουν πέντε προσευχές την ημέρα και μάλιστα γονυπετείς.

Απλώς ο καθένας μας ας επιλέξει ό,τι θέλει για τον εαυτό του.

Σεβαστείτε επιτέλους την ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ, όσο κι αν η πολιτική σας παιδεία αναγνωρίζει μόνον την ορθότητα της ΜΙΑΣ μόνον άποψης  και όχι της Χριστιανικής  πίστης  και θρησκείας που είναι ζωντανή επί 2000 χρόνια!

Εμείς που είμαστε στον αντίποδα της ιδεολογίας και της πρακτικής σας ποτέ δεν σκεφτήκαμε να σας εμποδίσουμε να διατυπώνετε τις απόψεις σας και να διακηρύττετε την δική σας πίστη.

Η μοναδική ερώτηση που θέλουμε να θέσουμε στον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης  της Δύναμης Πολιτών (η παράταξη με την οποία εκλεχτήκατε κ. Κατερίνη) και Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Άρη Βασιλόπουλο είναι αν συμφωνεί με την συγκεκριμένη ανάρτηση.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s