Τρεις φίλοι καρδιοφίλοι!

31232500_10209988109012888_5215317021608116224_n

Οι παρουσιάσεις βιβλίων είναι εκδηλώσεις που πλουτίζουν την πολιτιστική ζωή μιας πόλης και αναβαθμίζουν –κατά κάποιον τρόπο– την καθημερινότητά μας. Αποτελούν ζητούμενο τόσο για τον συγγραφέα που «γιορτάζει» την προβολή του βιβλίου του όσο και για το αναγνωστικό κοινό που του δίνεται η ευκαιρία να μάθει, να καταγράψει και να συζητήσει με τον συγγραφέα από κοντά.

Αυτό ζήσαμε την Δευτέρα 23 Απριλίου το απόγευμα σε μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση με την παρουσίαση των βιβλίων των «Τριών φίλων καρδιοφίλων» και συγκεκριμένα της Σοφίας Ζαραμπούκα, του Παντελή Λεούση και του Λίνου Κουντουρά.

Η παρουσίαση των βιβλίων μας ταξίδεψε, νοσταλγικά, στα παιδικά χρόνια των συγγραφέων, στην Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα και στις γειτονιές που μεγάλωσαν και έπαιξαν.

Τα βιβλία που παρουσιάστηκαν ήταν:

  • Σοφία Ζαραμπούκα: Φίλοι, φίλοι καρδιοφίλοι, ο Λίνος
  • Παντελής Λεούσης: Η ζωή μου στο περιβόλι.
  • Λίνος Κουντουράς : Η Ελλάδα από το 1940 έως σήμερα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΠΙΕΔ, στα πλαίσια του προγράμματος Προφορική Ιστορία – «Από τα κάτω» που υλοποιεί το Π.Π.Ι.Ε.Δ., με σκοπό να γράψουμε όλοι μαζί, την Ιστορία της Πόλης μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια:

  • Στην Λίτσα Καπετάνου, για τον άψογη παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης.
  • Στην ηθοποιό Αγγελική Ελευθεράκη για την ανάγνωση αποσπασμάτων από τα βιβλία.
  • Και φυσικά στην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΠΙΕΔ Ρένα Χωρέμη – Θωμοπούλου για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, καθώς και στο ότι η ίδια έχει μετατρέψει το ΠΠΙΕΔ σε ένα πραγματικό κέντρο πολιτισμού για όλους τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς έπαρση, παρά μόνο με σεβασμό, αγάπη και πολιτισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κοπελούσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Χρήστος Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Όαση Γιάννης Αντωνόπουλος κ.α

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s