Ποιος έχασε την αριστεροσύνη του να την βρει η κ. Αντιδήμαρχος…

synthesi venizelos_600_375_-1520156881

Η συμπεριφορά της κ. Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας όσον αφορά πρόσωπα και φορείς της πόλης μας είναι αξιοπρόσεκτη μεν, όχι όμως και πρωτότυπη. Αντιθέτως αποτελεί τυπική συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δεν έχει να καμαρώνει κάποιο προσωπικό του επίτευγμα σε όλη του τη ζωή, μα που σκαλίζοντας σε όλες κομματικές αυλές, από του Πασόκ, των «Δεν πληρώνω» και άλλων συναφών, κατάφερε να γίνει Αντιδήμαρχος στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας- Νέας Φιλαδέλφειας.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των ανθρώπων -και δεν ισχύει για όλους όσους νέμονται εξουσία, αλλά όσων αισθάνονται κάποιου είδους μειονεξία- είναι ότι υιοθετούν το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», εννοείται μόνο κατά το μικρό διάστημα της ζωής τους κατά το οποίο θα διαχειρίζονται εξουσία. Γίνονται τιμητές και κήνσορες, αφού πρώτα απονείμουν στο εαυτό τους το αναμάρτητο και το αλάθητο, κρίνουν και επικρίνουν τους πάντες, κυρίως δε τιμωρούν. Κατά το δοκούν πάντα, και πέρα από νόμους και δικαστήρια. Το έχουμε δει στην ιστορία πολλές φορές αυτό. Έτσι φέρθηκε ο Ντούτσε όταν από ένας απλός δάσκαλος μιλούσε από τα μπαλκόνια της Ρώμης, έτσι κι ο Χίτλερ όταν από αποτυχημένος ζωγράφος πήρε στα χέρια του την τύχη του λαού του.

Η κ. Αντιδήμαρχος πήρε στα χέρια της απλώς την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ενίσχυση Συλλόγων του Δήμου και για παραχώρηση πάγκων σε αυτούς τους Συλλόγους κατά τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ένας κανονικός άνθρωπος, που δεν έχει λόγους να αισθάνεται μειονεκτικά, θα έπαιρνε τον κατάλογο των ενεργών Συλλόγων της πόλης μας και θα κατένειμε τα χρήματα της ενίσχυσης και τους πάγκους της γιορτής ανάλογα με τις δραστηριότητες και την παρουσία των μελών τους στην ζωή της πόλης. Η κ. Αντιδήμαρχος όμως βρήκε ευκαιρία να ασκήσει εξουσία και φυσικά κάτι μέσα της δεν την άφησε να πάει η ευκαιρία χαμένη.

Έκρινε ανάλογα με το πρόσωπο που είναι Πρόεδρος σε αυτούς τους συλλόγους και την εντύπωση που έχει η ίδια, για αυτό κι έτσι απέκλεισε κάποιους Συλλόγους.

Λησμόνησε όμως η κ. Αντιδήμαρχος τα εξής:

Πρώτο, ότι ο κάθε Σύλλογος, δεν είναι ο Πρόεδρός του, αλλά και όλα τα μέλη του. Τα χρήματα της ενίσχυσης δεν είναι για τον Πρόεδρο, αλλά για τα μέλη και τους σκοπούς τους. Οπότε όταν δεν τα δίνει λόγω Προέδρου τα στερεί από τα μέλη και τους σκοπούς τους. Κι όταν δεν δίνει πάγκο στην Πρωτομαγιά στερεί από τα μέλη την πρόσβαση στην κοινωνία του Δήμου. Από πού έχει αυτό το δικαίωμα;

Δεύτερο, ότι στις Δημοκρατίες, τα μέλη εκλέγουν τον Πρόεδρο, οπότε ό,τι και να πιστεύει ο καθένας, είναι Πρόεδρος με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όπως όλοι οι υπόλοιποι. Δεν πέφτει λόγος στην καθεμία. Πολύ δε περισσότερο όταν η τελευταία απλώς διεκπεραιώνει μια δουλειά της Δημοτικής Αρχής και δεν κάνει casting ατόμων, ούτε face control. Το αντίθετο είναι κολάσιμο από το νόμο.

Τρίτο, όσο εξακολουθεί να μιλά ο φυσικός δικαστής, κάθε χαρακτηρισμός όχι μόνο αποτελεί επίσης ποινικά κολάσιμη πράξη, αλλά και συμπεριφορά κόντρα στις αρχές του αριστερού, που πρωτίστως σέβεται την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα του άλλου.

Αλλά ποιος έχασε την αριστεροσύνη του να την βρει η κ. Αντιδήμαρχος…

Υ.Γ Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό της προφίλ στο facebook και από τον προεκλογικό της αγώνα.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s