Διαστρέβλωση της αλήθειας από «κάποιους» για το Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής που κόλλησε όπως λένε στα χιόνια.

49690766_321280248482741_1004813835191713792_n

 

Διαστρέβλωση της αλήθειας από «κάποιους» για το Λεωφορείο του ΚΤΕΛ που κόλλησε όπως λένε στα χιόνια.

Το πρωί της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2019 το Λεωφορείο Νο 42 με σταθμό την Θεσσαλονίκη και με προορισμό την Ουρανούπολη, αναγκάστηκε να σταματήσει μεταξύ Στρατονίκης και Στρατωνίου.

Ο οδηγός, μαζί με τον συνοδηγό έβαλαν πρώτα από όλα την ασφάλεια των επιβατών του λεωφορείου και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού έως την περιοχή Στρατονίκη οι δύο υπάλληλοι του ΚΤΕΛ ήταν προσεκτικοί με τον δρόμο -που ενημερωτικά χιόνιζε- και εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τέτοιες περιπτώσεις. Ξαφνικά ο οδηγός σε μια μεγάλη και απότομη κατηφόρα αποφάσισε να ακινητοποιήσει το λεωφορείο για την ασφάλεια των επιβατών διότι υπήρχε μεγάλη ποσότητα από παγωμένο χιόνι.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια της περιοχής δεν είχαν περάσει «καν» από ένα κεντρικό δρόμο που καταλήγει στην Ουρανούπολη όπου επισκέπτονται εκατοντάδες πιστοί  για να πάνε στο Άγιο Όρος. Δεν είχε περάσει «καν» από ένα δρόμο που συνδέει χωριά με το κέντρο υγείας.

Έτσι ο οδηγός αποφάσισε για την ασφάλεια των επιβατών του να ακινητοποιήσει το λεωφορείο  και να τηλεφωνήσει σε υπευθύνους του Δήμου, της Νομαρχίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και να απαιτήσει τον καθαρισμό του δρόμου με «γρέιντερ» και «αλατιέρα».

Ούτε το όχημα εξετράπη της πορείας του, ούτε πήγε να ντεραπάρει, ούτε κινδύνεψαν οι επιβάτες, ούτε οι επιβάτες ήταν μέσα στο κρύο, ούτε τίποτα από αυτά που γράφουν για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός πάνω από όλα προστάτεψαν και φρόντισαν τους επιβάτες του λεωφορείου. Όλοι έμειναν μέσα στο λεωφορείο με αναμμένη την θέρμανση περιμένοντας την βοήθεια από τον Δήμο ή την Περιφέρεια. Που ενημερωτικά ήρθαν μετά από τρείς με τέσσερις ώρες για να ρίξουν αλάτι και να περάσει το γρέιντερ να ανοίξει το δρόμο, κάτι που έπρεπε οι υπεύθυνοι να έχουν κάνει νωρίτερα. Το αποτέλεσμα είναι,  όλοι οι ταξιδιώτες να μην προλάβουν να παραλάβουν τα διαμονητήρια τους και να χρεωθούν ξενοδοχεία για να μείνουν το βράδυ στην Ουρανούπολη.

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από επιβάτη του συγκεκριμένου λεωφορείου, αρθρογράφο του συγκεκριμένου άρθρου και αρθρογράφο της ενημερωτικής εφημερίδας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» που έζησε από την αρχή έως το τέλος το συγκεκριμένο συμβάν.

Μάλιστα, σας τονίζω, ότι δεν θα βρείτε κάποιον από τους επιβάτες να πουν κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν ήδη στα χέρια μου αρκετές μαρτυρίες επιβατών του λεωφορείου.

Χρήστος Τριανταφύλλου

6397085454

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s