Ο Πλάτανος, ο μικρός Ανδρέας και το χωριό Κολοτουμπάν….

κολοτουμπα

Μια φορά και ένα καιρό στο μακρινό χωρίο «Κολοτουμπάν» ήταν μικρός ο Ανδρέας. Το χωριό λοιπόν έπρεπε να κάνει εκλογές για να βγάλει τον Πρόεδρό του.

Υπήρχαν τόσες πολλές υποψηφιότητες που ο μικρός Ανδρέας δεν ήξερε ποιον να ψηφίσει. Αποφάσισε να ρωτήσει και να πάρει την γνώμη από τον μεγαλύτερο «πλάτανο» του χωριού.

Πήγε στον Πλάτανο λοιπόν και τον ρώτησε:

  • Καλημέρα Πλάτανε, εσύ που έχεις ζήσει τόσα χρόνια και γνωρίζεις, τι μου προτείνεις να κάνω, ποιον να ψηφίσω για το καλό του χωριού;

Και ο Πλάτανος απάντησε:

  • Μικρέ μου Ανδρέα, υπάρχουν όντως πολλές υποψηφιότητες, έχω και εγώ μπερδευτεί. Για το καλό του χωριού όμως σου προτείνω να μην ψηφίσεις και να μην στηρίξεις για Πρόεδρο τον «Γιάννημουτομαντήλισου». Δεν είναι από το χωριό μας αυτός ο άνθρωπος, τι δουλεία έχει να κατεβεί αυτός Πρόεδρος στο χωριό μας. Αυτός κατοικεί σε άλλο χωριό. Αυτός έρχεται για να χαλάσει το χωριό μας. Δεν έχει γνώσεις για να διοικήσει το χωριό μας. Και τι έγινε που πήγε σχολείο στο Δημοτικό του χωριού μας. Αυτόν τον φέρνουν κάποιοι για άλλους σκοπούς. Ψήφισε όποιον άλλον θες εκτός από αυτόν.

Ο μικρός Ανδρέας αφού πήρε την συμβουλή από τον «σοφό» Πλάτανο, έφυγε και πήγε προς το σπίτι του με σκοπό να μην ψηφίσει κάποιον που θα κάνει κακό στο χωριό του.

Οι εκλογές πλησίαζαν.

Ο μικρός Ανδρέας ενώ περπατούσε στο χωριό, άκουσε, ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος για το χωριό «Γιάννημουτομαντήλισου» μαζεύει μέχρι και τα δέντρα για να μπουν στο ψηφοδέλτιο του ώστε να καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές.

Ο μικρός Ανδρέας, από περιέργεια, κοίταξε την ανακοίνωση με τα υποψήφια δέντρα.

Στην πρώτη θέση ήταν ο «σοφός» Πλάτανος.

Ο μικρός Ανδρέας θυμωμένος έτρεξε προς τον Πλάτανο να του ζητήσει εξηγήσεις.

  • Πλάτανε, εμένα μου είπες να μην ψηφίσω και να μην στηρίξω έναν άνθρωπο που θα κάνει κακό στο χωριό μας. Εσύ γιατί μπήκες ακόμα και στο ψηφοδέλτιο του;

Και ο Πλάτανος απάντησε:

  • Εμένα μου έταξαν θέση.

 

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας;
Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις… για μία καρέκλα…

1 thought on “Ο Πλάτανος, ο μικρός Ανδρέας και το χωριό Κολοτουμπάν….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s