Απάντηση στην ανάρτηση του κ. Μανώλη Διαγουμά περί άρθρου της «Αναγέννησης»

diagoumas

Είδαμε (δεν μας ήρθε μέσω κάποιου e-mail) σε ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook την απάντηση του κ. Μανώλη Διαγουμά στο άρθρο της Αναγέννησης με τίτλο «Με τον επίσημο του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) ο Μανώλης Διαγουμάς»

Δείτε το άρθρο της Αναγέννησης: «Με τον επίσημο του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) ο Μανώλης Διαγουμάς»

Η ανάρτηση του κ. Μανώλη Διαγουμά αναφέρει τα εξής:

ΓΝΩΘΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ

Με αφορμή μια ανακοίνωση της Αναγέννησης του κυρίου Τριανταφύλλου θα ήθελα να του απαντήσω στα σχόλια του προς το πρόσωπό μου. Προφανώς έχετε μπερδέψει τις βουλευτικές εκλογές με τις δημοτικές. Επειδή στη πόλη μας δυστυχώς όλα λειτουργούν στο παρασκήνιο ενός σαθρού συστήματος που περιστρέφεται γύρω από τις τοπικές όλων των κομμάτων από ανθρώπους σαν και εσάς που αντί να έχουν κατά νου να υπηρετούν το καλό της πόλης εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα κάποιων είτε είναι τοπικιστικά δημοτικά αλλά και κομματικά.

Με συναίσθηση των δυσκολιών αλλά με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα ως ενεργός πολίτης και επειδή θέλω έργα και όχι λόγια μετά από συνάντηση που είχα με τον Κο Βούρο όπου με κάλυψε πλήρως στα πιστεύω μου αποφάσισα να συμμετέχω στη παράταξή του με ελεύθερη βούληση . Και ως σκεπτόμενος ελεύθερος και ενεργός πολίτης δεν δέχομαι υποδείξεις ούτε από κόμματα ούτε από μεγαλοπαράγοντες της τοπικής κοινωνίας. Τα δημοτικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα πολιτικά κόμματα . Τα δημοτικά οφείλουν να ενώνουν αντί να διαχωρίζουν τους πολίτες σε δεξιούς αριστερούς όπως κάνετε εσείς αλλά να αφυπνίζουν αντί να κοιμίζουν τις συνειδήσεις και να δημιουργούν νέα οράματα και να προσελκύουν στα κοινά κάθε ενεργό πολίτη με διάθεση προσφοράς και όχι δια ίδιο όφελος.

Όσο αφορά τη αναφορά σας κύριε Τριανταφύλλου που δε κατάφερα να εκλεγώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής δεν αισθάνθηκα πικρία αλλά αηδία με τη συμπεριφορά κάποιων <σπουδαίων > που θέλουν να ονομάζονται οπαδοί της παράταξης οι οποίοι ρεζιλεύουν και υποσκάπτουν τη λειτουργία της τοπικής οργάνωσης. Και για αυτό έχετε χωρίσει σε πολλά κομμάτια τη τοπική και υπάρχει έντονη αδιαφορία από τα μέλη της . Και ειδικά εσείς γνωρίζεται πολύ καλά από πρώτο χέρι τους λόγους της μη εκλογής μου δε χρειάζεται να τους αναφέρω. Εγώ δε δίνω το δικαίωμα σε κανένα να παίζει με τη νοημοσύνη μου νομίζοντας ότι κάνει καλά τη δουλειά του . Όταν ξέρεις ποιός είσαι και τι αξίζεις ξέρεις πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι.

Δυστυχώς οι κόποι κάποιων ανθρώπων η πορεία τους η προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο δεν υπολογίζονται από τους καρεκλοκένταυρους και τους ‘σπουδαίους’. Τέλος θα σας συνιστούσα με όλο το σεβασμό να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας και όχι τί κάνουν οι άλλοι.

Διαγουμάς Μανώλης

 

Η απάντηση του Χρήστου Τριανταφύλλου στην συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρει:

Κύριε Μανώλη Διαγουμά, το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Αναγέννηση» δεν έχει σκοπό να σας θίξει ούτε κάποιο άλλο σκοπό. Δεν ασχολήθηκα ούτε με το τι κάνετε στην προσωπική ζωή σας ούτε με το τι θα κάνετε.

Από την στιγμή που «κατεβαίνετε» Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και δημοσιοποιείται το όνομα σας στην πόλη ο κάθε Δημότης έχει -πιστεύω- το δικαίωμα να εκφράσει την γνώμη του. Εκτός αν είστε «υπέρ» σε τακτικές, που απαγορεύουν την ελεύθερη έκφραση και την φίμωση.

-Αναφέρεται στην ανάρτησή σας ότι «εξυπηρετώ μικροσυμφέροντα κάποιων».

Σας προκαλώ, να αναφέρετε τι ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετώ και ποιων.

-Αναφέρεται στην ανάρτηση σας ότι προφανώς έχω μπερδέψει τις Δημοτικές Εκλογές με τις Δημοτικές.

Σας απαντώ και σας λέω ότι:

Η Δημοτική Παράταξη με την οποία αποφασίσατε να κατέβετε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος έχει αναμίξει κόμματα και πολιτικές. Όπως γνωρίζετε και έχει επίσημα ανακοινωθεί, τα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ)  μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ -στην πόλη μας- ανοικτά την υποψηφιότητα για Δήμαρχο του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βούρου. Άρα σας επισημαίνω ότι κάποιοι άλλοι έχουν μπερδέψει τις Εθνικές εκλογές με τις Δημοτικές.

-Στην ανάρτησή σας αναφέρεται τα εξής:

…ως σκεπτόμενος ελεύθερος και ενεργός πολίτης δεν δέχομαι υποδείξεις ούτε από κόμματα ούτε από μεγαλοπαράγοντες της τοπικής κοινωνίας. Τα δημοτικά δεν έχουν καμιά σχέση με τα πολιτικά κόμματα . Τα δημοτικά οφείλουν να ενώνουν αντί να διαχωρίζουν τους πολίτες σε δεξιούς αριστερούς όπως κάνετε εσείς αλλά να αφυπνίζουν αντί να κοιμίζουν τις συνειδήσεις και να δημιουργούν νέα οράματα και να προσελκύουν στα κοινά κάθε ενεργό πολίτη με διάθεση προσφοράς και όχι δια ίδιο όφελος.

κ. Μανώλη Διαγουμά, να σας θυμίσω ότι ήσασταν αρκετά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Αν θυμάστε καλά -και δεν το λέω εγώ αλλά είναι γραμμένο στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου- και εσείς προτείνατε και ψηφίζατε αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου -σε προηγούμενες Δημοτικές εκλογές-  στο να στηρίξει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποκλειστικά «δεξιό» Δήμαρχο για την πόλη ή αυτόν που σας επιδείκνυαν από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα τι άλλαξε; Μήπως επειδή δεν είστε πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο;

-Στην ανάρτησή σας αναφέρεται τα εξής:

Όσο αφορά τη αναφορά σας κύριε Τριανταφύλλου που δε κατάφερα να εκλεγώ στο Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής δεν αισθάνθηκα πικρία αλλά αηδία με τη συμπεριφορά κάποιων <σπουδαίων > που θέλουν να ονομάζονται οπαδοί της παράταξης οι οποίοι ρεζιλεύουν και υποσκάπτουν τη λειτουργία της τοπικής οργάνωσης. Και για αυτό έχετε χωρίσει σε πολλά κομμάτια τη τοπική και υπάρχει έντονη αδιαφορία από τα μέλη της . Και ειδικά εσείς γνωρίζεται πολύ καλά από πρώτο χέρι τους λόγους της μη εκλογής μου δε χρειάζεται να τους αναφέρω. Εγώ δε δίνω το δικαίωμα σε κανένα να παίζει με τη νοημοσύνη μου νομίζοντας ότι κάνει καλά τη δουλειά του . Όταν ξέρεις ποιός είσαι και τι αξίζεις ξέρεις πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι.

Δυστυχώς οι κόποι κάποιων ανθρώπων η πορεία τους η προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο δεν υπολογίζονται από τους καρεκλοκένταυρους και τους ‘σπουδαίους’

Σας ρωτάω κάτι πολύ απλό κ. Μανώλη Διαγουμά:

Αφού αισθανθήκατε αηδία με την συμπεριφορά κάποιων «σπουδαίων» (όπως λέτε) οι οποίοι (όπως λέτε)  ρεζιλεύουν και υποσκάπτουν την λειτουργία της Τοπικής Οργάνωσης γιατί βάλατε ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του γραφείου και δεν βγήκατε να καταγγείλετε αυτά που λέτε τώρα, τότε; Γιατί όλα αυτά τα λέτε ενώ δεν έχετε εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο; Αν είχατε εκλεγεί στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές και είχατε πάρει την θέση του Αντιπροέδρου ή του Γενικού Γραμματέα ποια θα ήταν η συμπεριφορά σας σήμερα; Θα «γράφατε» όλα αυτά που διαβάζουμε; Θα υπήρχε ποτέ η περίπτωση να κατέβετε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με μια Δημοτική Παράταξη που την στηρίζει επίσημα το ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ);

Θα ήθελα να ακούσω με σεβασμό την απάντηση σας ειλικρινά.

Να σας ενημερώσω κ. Μανώλη Διαγουμά ότι δεν γνωρίζω -θα ήθελα να τους μάθω- τους λόγους μη εκλογής σας στο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα σας παρακαλέσω να τους αναφέρετε έστω και τώρα. Αλήθεια, γιατί δεν τους αναφέρατε ΤΟΤΕ ώστε να τους γνωρίζουμε και εμείς. Γιατί όλα γίνονται ΤΩΡΑ, γιατί αφήνετε κάποια υπονοούμενα και ύστερα από την δημοσιοποίηση του άρθρου της Αναγέννησης  που λέει ότι κατεβαίνετε Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη που στηρίζει επίσημα το ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ);

-Αναφέρετε κ. Μανώλη Διαγουμά στην ανάρτησή σας προς εμένα, για κάποιους «καρεκλοκένταυρους» :

Σας ενημερώνω το εξής:

Εγώ εκλέχθηκα για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές -με προτροπή άλλων-  με σκοπό να βοηθήσω όσο μπορώ στην καλή και ομαλή λειτουργία του γραφείου. Βοηθάω εθελοντικά στο γραφείο όσο μπορώ, χωρίς κάποιο σκοπό και χωρίς να εμπλέκω την επαγγελματική μου δραστηριότητα με την Τοπική Οργάνωση.

Εσείς κ. Μανώλη Διαγουμά μπορείτε να μου πείτε πόσα χρόνια εκλέγεσθε ή πόσα χρόνια ήσασταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης;

Τελειώνοντας κ. Μανώλη να σας ενημερώσω ότι σέβομαι την προσπάθεια για προσφορά όλων των ανθρώπων προς τον συνάνθρωπο. Αυτό προσπαθώ και εγώ όσο μπορώ και το γνωρίζετε. Σας σέβομαι και σας εκτιμώ σαν άνθρωπο.

Το άρθρο είχε σκοπό να αναφέρει «μόνο» το πώς ένας «Νεοδημοκράτης» (είναι γνωστό αυτό πιστεύω) συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του επίσημου ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Το άρθρο είναι καθαρά πολιτικό και δεν αφήνει υπονοούμενα προς το πρόσωπό σας, κάτι που κάνατε εσείς με την ανάρτηση σας  προς το δικό μου πρόσωπο.

Το άρθρο -μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας – γράφει την αλήθεια. Αν σας ενόχλησαν «οι πληροφορίες» που γράφει στο άρθρο για ποιο λόγο στηρίζετε την υποψηφιότητα που στηρίζει επίσημα και η κεντρική διοίκηση  του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) θα μπορούσατε πολύ απλά να μου στείλετε μια επιστολή που να διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και να αναφέρει τον λόγο της επιλογής σας.  Αν διαβάσετε προσεκτικά το άρθρο αναφέρει «Πληροφορίες λένε».

διαγ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s