Τα εγκαίνια, οι απορίες και τα συμπεράσματα…

vouros-pita-1h-proeklogiki-omilia-1

Τα εγκαίνια του εκλογικού του γραφείου και την κοπή της πίτας του έκανε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Βούρος και η Δημοτική Παράταξη «Πολιτών Πολιτεία».

Όπως είδαμε και από φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα τοπικά sites, όχι με πολύ κόσμο. Ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  που έχει ανακοινωθεί αν πήγε την μαμά του, τα παιδιά του, την οικογένεια του, τέλος, μαζεύτηκε ο κόσμος .

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Εμείς δεν θα μείνουμε πάνω σε αυτό.

Εμείς θα μείνουμε στο τι είπε ο κ. Γιάννης Βούρος, στο τι είδαμε στα εγκαίνια του εκλογικού του Γραφείου, ποια είναι τα συμπεράσματα και οι απορίες μας. Βγάλτε και εσείς τα δικά σας.

 1. Όλοι φυσικά, καταλάβαμε ότι τον Γιάννη Βούρο τον στηρίζει η στενή παρέα της «Ένωσης Δημοτών» (οι υπόλοιποι έχουν πάει σε άλλες Δημοτικές Παρατάξεις) του Λύσανδρου Γεωργαμλή. Οι περισσότεροι, παλιοί «σύντροφοι» από το ΠΑΣΟΚ, που μαζεύτηκαν για να στηρίζουν τον πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βούρο. Στο σημείο αυτό, να θυμίσουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που στηρίζουν και θα κατέβουν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Βούρου ήταν και με το ψηφοδέλτιο (στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές) με τον Λύσανδρο Γεωργαμλή. Όλοι γνωρίζουμε την ανυπαρξία της Αντιπολίτευσης στο διάστημα (2014-2019) στα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης μας. Όλοι γνωρίζουμε την θέση που κράτησε ο Επικεφαλής της Ένωσης Δημοτών τότε. Κανένας από του συνεργάτες του Λύσανδρου Γεωργαμλή δεν αντέδρασε στην αδράνεια της αντιπολίτευσης. Τα ίδια άτομα (δεν θέλουμε να ονοματίσουμε, αν χρειαστεί όμως θα το κάνουμε) μετά από 5 χρόνια έρχονται πάλι και μας λένε ξανά τα ίδια και τα ίδια. Για την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα και μπλά, μπλά, μπλά. Ρωτάμε κάτι πολύ απλό: Που ήσασταν τόσο καιρό κύριες και κύριοι; Που ήσασταν για να «πείτε» στο να κάνει Αντιπολίτευση (αυτός ήταν και ο ρόλος του) στον Επικεφαλής σας; Γιατί κυρίες και κύριοι τόσο καιρό δεν αντιδράσατε στις αποφάσεις και στις προτάσεις για την πόλη της Δημοτικής Αρχής; Δεν ήσασταν υποψήφιοι; O Δήμαρχος τα έκανε όλα καλά; Και αν τα έκανε, γιατί θέλετε να τον αλλάξετε; Γιατί τώρα τα ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.; Ξέρουμε πολύ καλά, ότι απαντήσεις δεν θα πάρουμε.
 2. Ο κ. Γιάννης Βούρος στην ομιλία του τόνισε: «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και πολιτική κατεύθυνση» […] Η απάντηση μας ως Δημότες απέναντι στον συμπαθέστατο κ. Γιάννη Βούρο είναι η εξής: Ναι είμαστε και εμείς της γνώμης ότι στα Δημοτικά δεν υπάρχουν χρώματα. Μπορείτε να μας πείτε κύριε Γιάννη Βούρο, εσείς ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αν ζητήσατε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην κάθοδό σας στις Δημοτικές Εκλογές; Που φυσικά και ΔΕΝ πήρατε. Και γιατί καταλήξατε τελικά, να ζητήσετε και να ΠΑΡΕΤΕ το χρίσμα από τα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ); Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λέει η ανακοίνωση που εξέδωσαν τα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝ.ΑΛ. Συγκεκριμένα γράφει τα εξής:

Κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης και σε συνέχεια της εφαρμογής των διαδικασιών που περιγράφονται στην 7η Εγκύκλιο με θέμα την εξειδίκευση της διαδικασίας για την πολιτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων για Δήμους, ανακοινώνεται η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στους ακόλουθους υποψήφιους Δημάρχους:

    Για το Δήμο Χαλανδρίου, στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Θωμά.

    Για το Δήμο Σάμου, στον υποψήφιο Δήμαρχο Θέμη Παπαθεοφάνους.

    Για το Δήμο Νάξου, στον υποψήφιο Δήμαρχο Λέανδρο Χατζηανδρέου.

    Για το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Βούρο.

    Για το Δήμο Λαμιαίων, στον υποψήφιο Δήμαρχο Θωμά Στάικο.

Σας ρωτάμε κάτι απλό κ. Γιάννη Βούρο, αν όπως λέτε «Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και πολιτική κατεύθυνση» […] γιατί πριν από την ανακοίνωση σας, ως Υποψήφιος Δήμαρχος, «τρέξατε» να ζητήσετε «πρώτα» στήριξη από «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ»;

 1. Ο κ. Γιάννης Βούρος στην ομιλία του τόνισε: «Ο Δήμος θα αλλάξει με την συνεργασία όλων μας, με την πρωτοτυπία και όχι με αναπαλαιωμένες ιδέες…»

Ποιες είναι οι νέες ιδέες; Μήπως αυτές;

Αναδημοσιεύουμε άρθρο από την συνέντευξή του στον ΑΝΤ1:

http://www.enikos.gr/lifestyle/114039/vourospsifisa-mnimonio-me-tsalakomeni-syneidisi ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

720_18d248bd355868129966f5ebea1f5f80

Βούρος:»Ψήφισα Μνημόνιο με τσαλακωμένη συνείδηση»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για πώς ένιωσε τη στιγμή, που ψήφισε το Μνημόνιο απάντησε: «Με τσαλακωμένη συνείδηση» ενώ δήλωσε ότι «ρίχναμε ζαριές έτσι κι αλλιώς». Επίσης, τόνισε ότι ως πολιτικός έπαιρνε το 1/3 των χρημάτων που έπαιρνε ως ηθοποιός.

Και σας ρωτάμε κ. Γιάννη Βούρο, πάλι με «ζαριές» θα ψηφίζετε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για το μέλλον του Ελληνικού λαού ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «ρίχνατε ζαριές» τι άλλαξε και δεν θα το κάνετε τώρα; Μας αναφέρετε  για τα χρήματα που παίρνατε ως πολιτικός. Σας ενόχλησε, από ότι φαίνεται στην συνέντευξή σας. Πιστεύετε ότι θα παίρνετε περισσότερα τώρα; Το θέμα είναι τα χρήματα; Ή η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα;

 1. Ο κ. Γιάννης Βούρος στην ομιλία του τόνισε: «Δεν θα μιλήσουμε σήμερα εδώ για την ΑΕΚ» και ρωτάμε πάλι εύλογα: Ναι λογικό είναι να μην μιλήσει για την ΑΕΚ στην εκδήλωση του. Το θέμα της ΑΕΚ έχει πάρει τον δρόμο του και προχωρεί. Τίποτα δεν το σταματά. Που ήταν όμως τόσα χρόνια ο κ. Γιάννης Βούρος; Που ήταν όταν εδώ και 5 χρόνια κάποιοι, έδιναν μάχες στα Δημοτικά Συμβούλια και στην πόλη για το γήπεδο της ΑΕΚ; Που ήταν, όταν για χάρη της υποστήριξης του γηπέδου της ΑΕΚ κάποιους  τους «πολεμούσε ανοικτά» η σημερινή Διοίκηση του Δήμου; Αυτοί τώρα τί; δεν είναι με την ΑΕΚ; ή Δεν είναι φίλοι μας;
 2. Ο κ. Γιάννης Βούρος τόνισε επίσης στην ομιλία του για τα προβλήματα της πόλης. Ρωτάμε πάλι κάτι εύλογο: Πότε πρόλαβε ο κ. Βούρος να μάθει τα προβλήματα της πόλης, τον τελευταίο μήνα; Που ήταν ο κ. Γιάννης Βούρος 5 χρόνια πριν, που κάποιοι (που δεν ήταν καν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) έδιναν μάχες για τα προβλήματα της πόλης. Που ήταν η αγάπη του κ. Γιάννη Βούρου για την πόλη τόσο καιρό;  Που ήταν η αγάπη του για την πόλη όταν ήταν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ; Τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Γιάννη Βούρο να ασχοληθεί ΤΩΡΑ με την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα; Η Δημαρχεία; Ο κ. Γιάννης Βούρος μας τονίζει συνεχώς ότι είναι γέννημα θρέμμα Φιλαδελφειώτης (ειλικρινά δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν γεννηθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια και όμως την αγαπούν περισσότερο από αυτούς που έχουν γεννηθεί). Να τον ρωτήσουμε πάλι κάτι πολύ απλό. Για να μας τονίζει ότι έχει γεννηθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια τόσο έντονα, θα θέλει να μας δείξει πόσο την αγαπάει. Αφήνουμε στην άκρη το που κατοικεί, και αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Τόσα χρόνια όμως, στα βιογραφικά και στις συνεντεύξεις του, που δημοσιεύονται από εδώ και από εκεί, έχει αναφέρει πουθενά ότι γεννήθηκε στην Νέα Φιλαδέλφεια; Γιατί από ότι είδαμε, γράφουν ένα ξερό «γεννημένος στην Αθήνα». Όπου και να κοιτάξεις στο internet αυτό θα διαβάσεις (σίγουρα τις πληροφορίες αυτές κάποιος τις έχει δώσει. Σίγουρα μετά από το συγκεκριμένο άρθρο, κάποιες αυτομάτως θα αλλάξουν. Ευτυχώς όμως -για εμάς- έχουμε κρατήσει το τι γράφουν μέχρι σήμερα). Τότε, δεν την αγαπούσε την Νέα Φιλαδέλφεια; Τώρα την αγάπησε; Γιατί δεν μας λέει απλά «γεννήθηκα στην Αθήνα» θα τον παρεξηγήσουμε;
 3. Από ότι είδαμε στην εκδήλωση του κ. Γιάννη Βούρο -όσο και να θέλει να το κρύψει- παρευρέθηκαν μόνο στελέχη και υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Καλό είναι να το γνωρίζουν οι Δημότες, δεν είναι κακό. Δείχνει πολιτισμό κ. Γιάννη Βούρο. Δεν αφορά κανέναν ότι σας στηρίζει το ΚΙΝ. ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) μην προσπαθείτε να δείξετε κάτι διαφορετικό. Ντρέπεστε για την επίσημη στήριξη; Αφού την ζητήσατε και την πήρατε. Δυστυχώς οι εποχές έχουν αλλάξει, ο κόσμος βλέπει. Χίλιες φορές η αλήθεια. Το εκτιμούν όλοι.

 

ΕΧΤΡΑ BONUS

 

 1. Πάμε τώρα σε μία άλλη απορία: Είδαμε στην εκδήλωση και κάποιους δηλωμένους «Νεοδημοκράτες», χρόνια αγωνιστές της «δεξιάς» όπως λένε. Πως αυτοί οι άνθρωποι θα «ζητήσουν» την ψήφο των Νεοδημοκρατών της πόλης μας, όταν οι ίδιοι πλέον είναι στο πλευρό μιας Δημοτικής Παράταξης που την στηρίζει επίσημα το ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ); Ας μας απαντήσει κάποιος.
 2. Είδαμε σε πρώτο πλάνο και τον Ρένο Αρβανίτη. Για αυτόν δεν μας έκανε κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Γνωρίζουμε όλοι, ότι ήταν στον Καρατζαφέρη, μετά πήγε στο κόμμα της Ντόρας, μετά με την Νέα Δημοκρατία -μάλιστα το «έπαιζε» και στέλεχος στην πόλη, με τις γνωστές συγκεντρώσεις που διοργάνωνε -χωρίς κόσμο, και χωρίς την έγκριση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – σε πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας. Στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του τοπικού γραφείου της Νέας Δημοκρατίας δεν «έβαλε» υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο (ίσως να μην του έβγαιναν τα «κουκιά» του). Από ότι βλέπουμε -και δεν θα μας κάνει όπως είπαμε καμιά εντύπωση- μάλλον ήρθε η ώρα να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα με το ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Αυτό εξηγεί και την θερμή στήριξή του (στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό site που λειτουργεί) στον Γιάννη Βούρο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να του πούμε είναι «καλή επιτυχία στην νέα πορεία του»

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι καθαρά πολιτικό. Δεν έχει σκοπό να «χτυπήσει» κανέναν πισώπλατα όπως θα πουν κάποιοι. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι απορίες και συμπεράσματα κάποιων Δημοτών. Δεν ξέρουμε αν στεναχωρήσαμε ή νευριάσαμε  τον κ. Γιάννη Βούρο.  Δεν έχουμε κάτι προσωπικό μαζί του, ούτε με κάποιον συνεργάτη του. Απλά πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στο χθες και το σήμερα.

 

Η δημοσιογραφική ομάδα της Αναγέννησης.

5 thoughts on “Τα εγκαίνια, οι απορίες και τα συμπεράσματα…

 1. Να τους χαίρεστε τη μαμά και το κανακάρη της εσείς που τους κοροϊδεύατε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και τώρα ανήκετε στην ίδια συνομοταξία!

  Μου αρέσει!

 2. Στις προηγούμενες είχαμε Αϊβάζη, Σεφερλή και τώρα Γιάννη Βούρο.
  Έχουν δίκαιο όσοι μιλούν για «θέατρο σκιών»!

  Μου αρέσει!

 3. Παράθεμα: «Ζεφύρι» χαρακτηρίζει την πόλη μας την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα ο Γιάννης Βούρος… | ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s