«Ζεφύρι» χαρακτηρίζει την πόλη μας την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα ο Γιάννης Βούρος…

GB

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Βούρος σε γνωστό ενημερωτικό site (έτσι εξηγείται και η ψεύτικη δημοσίευση του άρθρου περί στήριξης της παράταξης του από την Νέα Δημοκρατία) είπε τα πράγματα με το όνομά τους ή δεν τα είπε;

Εσείς θα κρίνεται και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Πάμε να δούμε κομμάτι- κομμάτι την συνέντευξη:

 • Με τα κόκκινα γράμματα είναι οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου του site.
 • Με τα πράσινα γράμματα είναι οι απαντήσεις του κ. Γιάννη Βούρου
 • Με τα μαύρα γράμματα είναι τα σχόλια και οι ερωτήσεις των συνεργατών της Αναγέννησης.

-Κύριε Βούρο, αν και προέρχεστε από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δηλώνετε υπερκομματικός. Είστε πράγματι;

«Από τον χώρο της Κεντροαριστεράς θα έλεγα περισσότερο ότι προέρχομαι, έναν χώρο που με εκφράζει και σήμερα και με εξέφραζε πάντα»

«Η μόνη κόκκινη γραμμή μου έχει να κάνει με την Χρυσή Αυγή»

Αυτό με την κόκκινη γραμμή θα πρέπει να το κοιτάξει λίγο καλύτερα ο κ. Γιάννης Βούρος, ή μας λέει ψέματα ή προσπαθεί να κερδίσει «αριστερούς».

Στο πλευρό του για την διεκδίκηση της Δημαρχίας το Μάιο του 2019 πληροφορίες λένε ότι έχει συνεργάτες φίλα προσκείμενους στην Χρυσή Αυγή (δεν το κατακρίνουμε αυτό, και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, όλοι γνωρίζουν). Μην ξεχνάμε τι είχε δηλώσει παλιότερα «τωρινός» συνεργάτης του Γιάννη Βούρου για τις «καθαρές πλατιές από αλλοδαπούς κτλ»

Και ρωτάμε κάτι πολύ απλό:

Πώς η κόκκινη γραμμή σας  έχει να κάνει με την Χρυσή Αυγή κ. Γιάννη Βούρο αφού έχετε στο ψηφοδέλτιο σας υποψηφίους φίλα προσκείμενους στην Χρυσή Αυγή; Μας λέτε ψέματα; Είναι πάλι κάποιο πολιτικό «παιχνίδι» και αυτό; Αλήθεια σαν Δημοτική Παράταξη «Πολιτών Πολιτεία» μπορείτε να βγάλετε επίσημη ανακοίνωση περί κόκκινης γραμμής και Χρυσής Αυγής που είπατε στην συνέντευξή σας; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

-Μετά το 2012 διατηρήσατε σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, νυν ΚΙΝΑΛ;

«Ναι δεν διέκοψα. Αλλά δεν ήμουν από τους καρεκλοκένταυρους που έψαχναν καρέκλα και αξίωμα»

Ρωτάμε κάτι πολύ απλό κ. Γιάννη Βούρο:

Ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «υπερψηφίσατε», είπατε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσον αφορά τα μνημόνια; Δηλώσατε ανοικτά:  «Ψήφισα το μνημόνιο γιατί έτσι και αλλιώς ρίχναμε ζαριές»; Ποια είναι η προσφορά σας στον Ελληνικό Λαό ως Βουλευτής; Τι αλλάζει στον τρόπο σκέψης σας τότε και τώρα;

– Ήρθατε σε επικοινωνία με τα κόμματα αποφασίσετε να αναλάβετε υποψήφιος δήμαρχος;

«Ναι, ήρθα σε επαφή με τους επικεφαλής και τις αντίστοιχες επιτροπές του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου. Από την στιγμή που αισθάνθηκα ότι δεν θα καπελωθεί καθόλου αυτή η κίνηση, ξεκίνησα να υλοποιώ τον στόχο. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ δεν θα κατεβάσουν υποψηφίους. Άλλωστε η λογική των κομμάτων είναι περισσότερο η στήριξη παρά το χρίσμα. Ξεκινάω με την στήριξη αυτών των δύο κομμάτων».

Εδώ ο κ. Γιάννης Βούρος συνεχίζει τα ψέματα και τα πολιτικά του παιχνίδια. Τον ρωτάμε πάλι κάτι πολύ απλό (γνωρίζοντας ότι δεν θα πάρουμε κάποια απάντηση στα ψέματά του)

Μας δηλώνει ο κ. Γιάννης Βούρος ότι το ΚΙΝ. ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) δεν θα κατεβάσει Υποψήφιο στην Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα.

Γιατί μας λέει ΨΕΜΑΤΑ ο κ. Γιάννης Βούρος, από τον Δεκέμβριο του 2018 το ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) του έχει δώσει το επίσημο χρίσμα. Το έχει ανακοινώσει και επίσημα στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Μπορείτε να το δείτε εδώ:

https://kinimaallagis.gr/apofasi-epitropis-psifodeltion-avtodioikisis-gia-stiriksi-ypopsifion-dimarchon/

Μας τονίζει ο κ. Γιάννης Βούρος ότι έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Πως λέει αυτό το «μεγάλο» ψέμα ο Γιάννης Βούρος;  Έχει κάποια επιστολή; Κάποιο e-mail; Έχει κάτι τέλος πάντων που να αποδεικνύει αυτό που λέει ότι είναι αλήθεια; Μήπως είναι απλά λόγια του «αέρα» κ. Γιάννη Βούρο;

Ο Γιάννης Βούρος στην απάντηση του (αν και ψεύτικη) τονίζει: «Ξεκινάω με την στήριξη αυτών των δύο κομμάτων»

Και ρωτάμε κάτι πολύ απλό κ. Γιάννη Βούρο:

Δεν είναι παραπλάνηση των Δημοτών κ. Γιάννη Βούρο, όταν το φυλλάδιο που μοιράζουν συνεργάτες σας στην πόλη γράφει με μεγάλα γράμματα  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ»;

Πως είστε ανεξάρτητος συνδυασμός κ. Γιάννη Βούρο, όταν μόνος σας λέτε,  ότι ξεκινάτε με την στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) και το βλέπουμε και εμείς αναρτημένο στην επίσημη σελίδα του κόμματος;

ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ κ. Γιάννη Βούρο, γιατί τόσα ψέματα; Θυμίζουν άλλες εποχές.

-Ξέρετε ποιοι θα είναι οι συνυποψήφιοί σας;

«Ο νυν δήμαρχος (σ.σ. Άρης Βασιλόπουλος) θα κατέβει με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι επίσημα. Υπάρχει ένα δημοσίευμα της «Αυγής» και η επαφή με τον Σκουρλέτη σε μια συνάντηση που είχε μαζί του».

Για τον κ. Γιάννη Βούρο δεν υπάρχει άλλος συνυποψήφιος, ή μάλλον δεν αναγνωρίζει άλλον συνυποψήφιο, λίγο πολύ τους έχει μάλλον «γραμμένους» τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του . Αυτόν που αναγνωρίζει είναι μόνο ο Άρης Βασιλόπουλος. Μάλλον τον κ. Γιάννη Βούρο τον απασχολεί μόνον η ξαφνική «κόντρα» του με τον Άρη Βασιλόπουλο. Και αυτό γιατί; Κάποιους λόγους θα έχει.

– Κύριε Βούρο, γιατί κατεβαίνετε για δήμαρχος;

«Είχα φύγει από την Φιλαδέλφεια από τα 29-30 μου χρόνια κάνοντας άλλη πορεία, καριέρα, οικογένεια, παιδιά, διδασκαλία. Κάποια στιγμή προέκυψαν τηλεφωνήματα και επαφές με παλιούς γείτονες και φίλους και κλήθηκα, μπροστά σ΄αυτό το μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί σ΄ αυτή την γειτονιά, να βοηθήσω ως απλός στρατιώτης. Τελικά όμως βρέθηκα να ηγούμαι εγώ αυτής της διαπαραταξιακής κίνησης. Κι επειδή είμαι λίγο του «τραβάτε με κι ας κλαίω» βρέθηκα να ασχολούμαι ξανά με τα κοινά, παρά την απόφασή μου να απέχω, και είμαι μέσα στο γήπεδο και όχι στην κερκίδα».

Πάλι ο κ. Γιάννης Βούρος μας λέει ψέματα. Δεν είχε φύγει από την πόλη στα 30 του. Είχε φύγει πολύ μικρότερος ή μάλλον είχε εξαφανιστεί. Παρόλα αυτά εμείς θα δεχτούμε αυτά που ο ίδιος λέει.

Θέλουμε να ρωτήσουμε τον κ. Γιάννη Βούρο:

Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Πότε ασχολήθηκε με την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα ο Γιάννης Βούρος; Τι έκανε σαν Βουλευτής για την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα ο Γιάννης Βούρος; Που ήταν ο Γιάννης Βούρος όταν άλλοι έδιναν μάχες στα Δημοτικά Συμβούλια; Μετά από 34 χρόνια θυμήθηκε την Νέα Φιλαδέλφεια ο Γιάννης Βούρος; Πότε ο Γιάννης Βούρος βοήθησε την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα ως «απλός στρατιώτης» όπως λέει; Γνωρίζει στην πραγματικότητα ο Γιάννης Βούρος τα προβλήματα της πόλης;

Δηλαδή θέλει να πιστέψει ο λαός της πόλης ότι ξαφνικά μετά από 34 χρόνια, ο Γιάννης Βούρος ξύπνησε ένα ωραίο πρωινό και είπε «ααααχ τι ωραία μέρα σήμερα, αποφάσισα να ασχοληθώ και να λύσω τα προβλήματα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας»

Εδώ θα πούμε το: «μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια».

– Δήμαρχος που να μην είναι ΑΕΚ, τώρα μάλιστα που προχωρά το θέμα του γηπέδου, μπορεί να βγει;

«Το κακό που έγινε την τελευταία τετραετία στο δήμο το εστιάζω σε δύο πόλους. Το ένα έχει να κάνει με την καθημερινότητα, την καθαριότητα, την αστυνόμευση ή τον φωτισμό, ακυρώθηκε παντελώς. Αν έρθεις στην Νέα Φιλαδέλφεια, νομίζεις ότι είσαι στο Ζεφύρι και δεν το λέω υποτιμητικά. Ο άλλος πόλος έχει να κάνει με τους γηπεδομάχους και τους γηπεδολάτρεις, σαν να είμαστε στην εποχή των Πράσινων και των Βένετων.

Το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ το έχω τρέξει από τότε που ήμουν βουλευτής. Η ομάδα των δημοτών που ήταν εναντίον του γηπέδου ακυρώνεται σιγά-σιγά. Υπάρχει όμως το κομμάτι της καθημερινότητας, που πρέπει να ιεραρχηθεί πολύ ψηλά. Έχουμε εξαγγείλει τις προτεραιότητές μας. Πιστεύουμε ότι η Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να γίνει ένας δήμος όμορος της Αθήνας, με προοπτικές ανάπτυξης μιας έξυπνης πόλης. Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας ήταν εσωστρεφής, σκοταδιστική. Οφείλουμε να την αναδείξουμε. Νομίζω ότι μπορώ να εξασφαλίσω την ενότητα».

Από ότι βλέπουμε από την απάντηση του κ. Γιάννη Βούρου δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από την ΑΕΚ. Χαρακτηρίζει την πόλη μας «Ζεφύρι» (δεν ξέρουμε τον λόγο φυσικά). Μάλλον ο Γιάννης Βούρος ίσως έχει πρόβλημα με τους τσιγγάνους και θα βλέπει τους Δημότες της πόλης μας ως τσιγγάνους. Όποιος και να έρθει στην Νέα Φιλαδέλφεια (παρότι υπάρχουν καθημερινά προβλήματα) δεν θα αισθανθεί ότι είναι στο «Ζεφύρι».

Τον ενημερώνουμε ότι εδώ είναι η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα που αγαπάμε. Και κανένας Δήμος, καμιά πόλη δεν μοιάζει (έστω και για αστείο) με την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα.

Ο κ. Γιάννης Βούρος αναφέρει για τις προτεραιότητες που έχει εξαγγείλει για την πόλη στην περίπτωση που εκλεγεί Δήμαρχος. Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχει εξαγγείλει; Είναι αυτά που προχειρότητα έχει γράψει στο φυλλάδιο που κυκλοφορεί η παράταξη του στην πόλη; Με δύο κόλλες χαρτί θα πείσει τον κόσμο της πόλης; Μεγάλα λόγια μπορεί να πει ο καθένας. Ποιες είναι αυτές οι προοπτικές που αναφέρει;

Ο κ. Γιάννης Βούρος, αναφέρει στην απάντηση του:

«Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας ήταν εσωστρεφής, σκοταδιστική. Οφείλουμε να την αναδείξουμε. Νομίζω ότι μπορώ να εξασφαλίσω την ενότητα».

Που γνωρίζει ο Γιάννης Βούρος το τι γινόταν στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια; Ποια ενότητα μπορεί να εξασφαλίσει ο Γιάννης Βούρος; Παρότι έχει το επίσημο χρίσμα από το ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ), βλέπουμε ότι τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) της περιοχής έχουν χωριστεί. Άλλοι έχουν πάει με τον Γρετζελιά, άλλοι με τον Κουτσάκη, άλλοι ακόμα και με τον Κοπελούσο, τον Τομπούλογλου, τον Κωνσταντινίδη κτλ. Ποια ενότητα μας αναφέρει ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν μπορεί να συσπειρώσει τα στελέχη (της περιοχής) του κόμματος που υπηρετεί;

Εδώ θα σταματήσουμε για την ώρα με την συγκεκριμένη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Βούρος. Ίσως επανέρθουμε στο μέλλον.

Εκείνο που παρατηρήσαμε και θέλουμε να τονίσουμε είναι το εξής:

Όποιος διαβάσει, δει, την συγκεκριμένη συνέντευξη, ολοφάνερα θα προσέξει ότι στον λόγο του ο Γιάννης Βούρος δεν αναφέρει πουθενά την λέξη: ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ. Ίσως να μην γνωρίζει ο Γιάννης Βούρος ότι ο Δήμος μας, η πόλη μας, είναι Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΦΕΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον ενδιαφέρει η πόλη πραγματικά τον Γιάννη Βούρο. Τον ενδιαφέρει μόνο η λέξη ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ για σκοπούς που μόνο αυτός ξέρει.

Θα κλείσουμε με απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Βούρος στην συγκεκριμένη συνέντευξη:

– Ανάμεσα σε όλα αυτά που κάνετε, που βρίσκεται ο Γιάννης Βούρος;

«Εύκολο και δύσκολο να πω. Με ενδιαφέρει να ξεκινάει η μέρα μου κάτω από τον χαρακτηρισμό του ενεργού πολίτη. Δεν μου πάει καθόλου το αμέτοχος».

Ενεργός πολίτης κ. Γιάννη Βούρο είναι να έχετε υπογράψει μνημόνια στις πλάτες των Ελλήνων; Ενεργός πολίτης κ. Γιάννη Βούρο είναι να έχετε δηλώσει: Ψήφισα το μνημόνιο γιατί «ρίχναμε ζαριές έτσι κι αλλιώς»;

 

Η επίμαχη συνέντευξη αναρτήθηκε στις 4/3/2019 στο ηλεκτρονικό site ενημέρωσης iefimerida.gr και από ότι μπορεί να καταλάβει κανείς φιλικά προσκείμενο στον Γιάννη Βούρο.

https://www.iefimerida.gr/news/482862/o-giannis-voyros-ypopsifios-dimarhos-sti-nea-filadelfeia-milaei-sto-iefimerida-kinal-o

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάνει έδαφος ο Γιάννης Βούρος και προσπαθεί με ψέματα να κερδίσει εντυπώσεις…

Τα ψέματα του Γιάννη Βούρου….

Τα εγκαίνια, οι απορίες και τα συμπεράσματα…

 

4 thoughts on “«Ζεφύρι» χαρακτηρίζει την πόλη μας την Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα ο Γιάννης Βούρος…

 1. ΚΑΙ ΝΔ
  ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
  ΚΑΙ Ανεξάρτητος
  ΚΑΙ Κεντροαριστερά ;

  Μπορεί να δηλώνει ότι αποστρέφεται τη Χρυσή Αυγή στα λόγια, αλλά στη πράξη κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι φασίστες:

  Ψάρεμα σε θολά νερά.

  Μου αρέσει!

 2. Εχω πολλες πολιτικες διαφορες με τη διοικηση Βασιλοπουλου και πιστευω οτι μας αξιζει κατι καλυτερο. Αλλα οτι επι ημερων του εγινε η Φιλαδελφεια Ζεφυρι δεν θα το ελεγα ποτε. Ειναι και αδικο και υπερβολικο. Κριμα εξηνταφευγα χρονων ανθρωπος με τετοια αναγνωρισιμοτητα και καλλιτεχνικο εργο να λεει τετοιες υπερβολες.

  Μου αρέσει!

 3. Εχει πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή ο Βούρος;;;; Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
  Ας του πει κάποιος ρε παιδιά ότι η Ρενάτα ήθελε «καθαρές πλατείες από λαθρομετανάστες».

  Μου αρέσει!

 4. Παντως πρεπει να παραδεχτουμε οτι ο Γιαννς Βουρος καταφερε μεσα σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα να γινει πιο αντιπαθης ακομα κι απο το δημαρχο. Συγχαρητηρια στο επικοινωνιακο στρατηγειο το τριδυμο της συμφορας (Ρενατα, εμπειροτεχνης λογιστης και Κοντοβασιλω). Ποιος να το ‘λεγε οτι σε περιπτωση που πανε οι δυο τους β Κυριακη οι πιο πολλοι θα ψηφισουν το συριζοδημαρχο. Δυσκολα βεβαια. Ολοι καταλαβαινουν οτι η ‘β Κυριακη θα ειναι η μητερα των μαχων. Παντελης – Χαρης.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s