Έρχονται πάλι και ζητούν την ψήφο μας…

ΚΚΚΟ

Αν πετάξεις πέτρα στην πλατεία Πατριάρχου, αν δεν πετύχεις Υποψήφιο Δήμαρχο σίγουρα θα πετύχεις Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο. Πολλοί οι υποψήφιοι (σωτήρες) της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή έτσι και οι Υποψήφιοι σωτήρες βγαίνουν σιγά σιγά στην πιάτσα προς άγραν ψηφοφόρων περίπου δύο μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές.

Κάποιοι προσπαθούν για πρώτη φορά ή για δεύτερη, για να μπορέσουν να μπουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προσφέρουν. Σε αυτούς θα ευχηθούμε καλή επιτυχία. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμη για αυτούς.

Θα πούμε όμως, για τους δοκιμασμένους…

Εξαφανισμένοι πέντε χρόνια από τα κοινά του Δήμου, από τα Δημοτικά Συμβούλια, θα ζητήσουν και πάλι την ψήφο μας. Κάποιους ίσως τους εκλέξουμε πάλι, παρ’ όλο που τις περισσότερες φορές ήταν απόντες από τα Δημοτικά Συμβούλια, και ακόμα χειρότερα, ποτέ δεν ακούσαμε τη φωνούλα τους.

Κάποιοι απουσίαζαν πέντε χρόνια, κανείς τους δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, αφού δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

Τώρα έρχονται πάλι και ζητούν την ψήφο μας. Θα τους την δώσουμε; Στο χέρι μας είναι. Θα τους την δώσουμε μόνο και μόνο για να λένε ότι είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Για να κυκλοφορούν στον δρόμο με ύφος χιλίων καρδιναλίων;

Ας κοιτάξει κάποιος τα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων και ας μας πει, οι Υποψήφιοι που τώρα φιγουράρουν ξανά περίτρανα στο ίντερνετ, πόσες φορές πάτησαν το πόδι τους στο Δημοτικό Συμβούλιο; Πόσες προτάσεις έκαναν για την πόλη; Πόσες φορές άσκησαν αντιπολίτευση για το καλό των Δημοτών;

Τώρα δηλαδή τι; Έφεραν έναν Υποψήφιο Δήμαρχο από μια άλλη περιοχή και επειδή είναι ηθοποιός ή επειδή μας τον υποδεικνύει το κόμμα μας, τρέχουμε μαζί του; Έτσι θα πάει μπροστά η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα;

Σκεφτείτε, υπάρχουν ικανοί άνθρωποι που κατεβαίνουν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην πόλη μας. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποια Δημοτική παράταξη ανήκουν. Μας ενδιαφέρει μόνο, ότι κάποιοι από αυτούς τους συμπολίτες μας, έχουν δείξει ότι αγωνίζονται για τον ωραίο τόπο μας. Έχουν άποψη, έχουν προτάσεις για τα προβλήματα του Δήμου μας. Πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία.

Οι «άλλοι» τόσα χρόνια δοκιμάστηκαν. Δεν πρόσφεραν ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο ωραίες φωτογραφίες και το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Γνωρίζετε αρκετούς από αυτούς. Πείτε τους. Μην αφήσουμε άλλη μια φορά η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα να μείνει πίσω, στην αδράνεια.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s