Προσωπική ευθύνη, μπροστά στις Δημοτικές εκλογές του 2019

ετοιμη χρηστος

Του Χρήστου Τριανταφύλλου

Είναι γνωστή και σταθερή εδώ και πολλά χρόνια η πολιτική μου διαδρομή και η ιδεολογική μου τοποθέτηση, καθώς έχω υπάρξει:

  • Πρόεδρος της Β5 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ επί 12 συναπτά έτη.
  • Γραμματέας της Τοπικής ΟΝΝΕΔ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας 8 χρόνια.
  • Εκλεγμένος (2 φορές) Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

ενώ τώρα είμαι Μέλος της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής της Τ.Ο. ΝΔ Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Πρόκειται για θέσεις ευθύνης στις οποίες υπήρξα (ή είμαι) εκλεγμένος.

Η ανάμειξη μου στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 προϋποθέτει ότι θα είμαι απέναντι στη σημερινή Διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου κι αυτό  επειδή κομματικοποίησε τις Δημοτικές εκλογές και κατ’ επέκταση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  (Ουδέποτε συμμετείχα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε καμία Δημοτική παράταξη με κομματικό χρίσμα). Η Διοίκηση του κ. Βασιλόπουλου, όχι μονάχα κομματικοποιεί, αλλά υποβαθμίζει συνεχώς το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας σε κάθε ευκαιρία τη βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη που την διέπει. Παράλληλα, πρόκειται για μια Διοίκηση που χαρακτηρίζεται από τις παλινωδίες:  Από την στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ το 2014 στην δήθεν φυγή από το συγκεκριμένο κόμμα το 2015 και μετά επιστροφή σε στήριξη  από το ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

Είναι επίσης  γνωστή η θέση μου για το γήπεδο της ΑΕΚ και γνωστή η αντίθεση της Διοίκησης Βασιλόπουλου με την προοπτική του γηπέδου της ΑΕΚ, γεγονός που θεωρώ, όπως αι πολλοί άλλοι, καταστροφικό για την πόλη μας.

Έτσι επί τεσσεράμισι και πλέον χρόνια στέκομαι κριτικά απέναντι στις επιλογές του κ. Άρη Βασιλόπουλου, αλλά και στον ίδιο. Όχι γιατί πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκομαι, αλλά γιατί διαπιστώνω (και νομίζω δεν είμαι ο μόνος) ότι σαν Δήμαρχος δεν έχει κάνει έργο για την πόλη μας, εκτός από κάποια έργα βιτρίνας. Και αυτό δεν είναι ξένο από την ιδεολογία του και τις πρακτικές του κομματικού μηχανισμού από τον οποίο κινείται.

Συνεπώς, μου είναι αδιανόητο να μετέχω σε έναν Δημοτικό Συνδυασμό, ο οποίος σε περίπτωση που θα  βρεθεί μπροστά στο δίλημμα της επιλογής για τον β’ γύρο μεταξύ του Άρη Βασιλόπουλου και ενός φιλελεύθερου δημοκρατικού υποψηφίου, δεν θα επιλέξει τον δεύτερο, οπότε θα πρέπει  να συνταχθώ κι εγώ με αυτόν και όχι με έναν χώρο που με εκφράζει ιδεολογικά και ο οποίος θεωρώ πως θα εργαστεί για το καλό της πόλης μας.

Πέρα όμως από αυτό, εάν βρισκόμουν στο δίλλημα της επιλογής για τον β’ γύρο μεταξύ ενός μνημονιακού υποψηφίου, με αποτυχημένο σοσιαλιστικό παρελθόν, ο οποίος με την ψήφο του ως Βουλευτής συνετέλεσε στην είσοδο της χώρας μας στα Μνημόνια και ενός φιλελεύθερου δημοκρατικού υποψηφίου Δημάρχου, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να στηρίξω τον πρώτο.

Θέση μου είναι επίσης πως τη δεύτερη Κυριακή οι φιλελεύθεροι δημοκρατικοί θα πρέπει να παραμερίσουμε προσωπικές πικρίες και αμφισβητούμενες φήμες και να συσπειρωθούμε με στόχο τον εκδημοκρατισμό και την αποκομματικοποίηση του Δήμου μας.

Τέλος, θεωρώ ότι προσωπικές τακτικές που εκπορεύονται από μικροεγωισμούς και φτάνουν να παραμερίζουν κοντόφθαλμα ακόμα και τις πολιτικές και κοινωνικές  θέσεις μιας ολόκληρης ζωής,  μόνο  το γενικό καλό της πόλης μας δεν υπηρετούν. Επομένως δεν μπορώ να συνηγορήσω και δεν μπορώ να τις στηρίξω με την όποια προσωπική μου συμβολή. Οι εκλογές θα παρέλθουν, αλλά οι μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών υπονομεύσεις δεν θα ξεχαστούν εύκολα, πέρα από το ότι θα παραδώσουν το Δήμο στους αντίθετους των πολιτικών μας θέσεων για να συνεχισθεί η σημερινή κακοδαιμονία και η αποσάθρωσή του.

Όλα τα παραπάνω θα είναι και τα κριτήρια για την όποια απόφαση μου αναφορικά με την συμμετοχή μου ή μη στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

«Θάρσει. Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτε»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s