Τα όνειρα της Ευτυχίας…

photo-1495197359483-d092478c170a

Απολογισμό «ονείρου» κάνει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ευτυχία Παπαλουκά. Σε άρθρο της κάνει απολογισμό έργου για τον πολιτισμό όπως γράφει. Μάλλον αυτά που γράφει πρέπει να τα είδε στον «ύπνο» της δεν εξηγείτε αλλιώς.

Θα πάρουμε κομμάτι, κομμάτι το άρθρο και ζητάμε από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού απαντήσεις. Της θυμίζουμε ότι έχει υποχρέωση να απαντήσει, ο Δήμος δεν είναι το σπίτι της. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται λες και διοικεί το σπίτι της ούτε να φιμώνει Δημότες επειδή δεν της σκύβουν το κεφάλι τους.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Γράφει η Ευτυχία Παπαλούκα:

Ενισχύσαμε στην πράξη το έργο και τον ρόλο των πολιτιστικών συλλόγων που λειτουργούν υπό την σκέπη του Δήμου μας. Συγκεκριμένα στηρίξαμε τις δράσεις των πολιτιστικών φορέων της πόλης τόσο οικονομικά, με επιχορηγήσεις για πρώτη φορά μετά από χρόνια, όσο και θεσμικά, εντάσσοντάς τους σε σημαντικές διοργανώσεις, με μεγάλη προσέλευση κοινού και προβάλλοντας τον χαρακτήρα και την προσφορά τους στην τοπική μας κοινωνία. Ο μοναδικός πολιτιστικός-τοπικός σύλλογος που ήταν άστεγος, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας απέκτησε για πρώτη φορά στις μέρες μας γραφεία.

Την ρωτάμε:

Τι εννοεί λειτουργούν υπό την σκέπη του Δήμου; Οι Σύλλογοι που δεν έσκυψαν το κεφάλι στην Ευτυχία μας και λειτουργούν αυτόνομα δεν είναι Σύλλογοι της πόλης; Με «φασιστικές» συμπεριφορές η Ευτυχία μας αποφασίζει ποιοι σύλλογοι θα λάβουν μέρος στα πολιτιστικά Δρώμενα της πόλης; Γιατί η Ευτυχία μας δεν συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλους του Συλλόγους της πόλης; Γιατί η Ευτυχία μας καλεί σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, Συλλόγους εκτός Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και απορρίπτει κάποιους τοπικούς; Μήπως γιατί κάποιοι Σύλλογοι βγήκαν ανοικτά υπέρ στο θέμα το γηπέδου της ΑΕΚ;  Τα μέλη των Συλλόγων που απορρίπτει δεν είναι Δημότες της πόλης μας;

Μας λέει η Ευτυχία Παπαλουκά ότι «στηρίξαμε τις δράσεις των πολιτιστικών φορέων της πόλης τόσο οικονομικά, με επιχορηγήσεις».

Μπορεί να μας πει η Ευτυχία Παπαλουκά με ποια κριτήρια (και αν είναι νόμιμα) δόθηκαν οι οικονομικές ενισχύσεις στους συλλόγους; Ποιοι είναι αυτοί οι Σύλλογοι; Αν πληρούν τις προϋποθέσεις οι Σύλλογοι που πήραν την οικονομική ενίσχυση; Το χρηματικό πόσο που δόθηκε σε κάθε σύλλογο; Και να μας απαντήσει γιατί τόσο «Δημοκρατικά» κόπηκαν κάποιοι άλλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις; Μήπως θεωρεί  η Ευτυχία – λέμε εμείς – ότι κάνει «κουμάντο» στο σπίτι της;

Τέλος, γράφει ότι συγκεκριμένος σύλλογος απέκτησε επιτέλους τα δικά του γραφεία (στις μέρες της Διοίκησης του Άρη Βασιλόπουλου εννοεί). Μπράβο και εμείς το επικροτούμε αυτό.  Θα πρέπει όμως να ξαναδεί λίγο καλύτερα τις αιτήσεις στο συρτάρι της. Εδώ και αρκετό καιρό, έχει κάνει αίτηση και άλλος σύλλογος στη πόλη αίτημα για παραχώρηση γραφείου. Εκτός, αν η Διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου και η Ευτυχία Παπαλουκά εξυπηρετούν συλλόγους, Δημότες, κατοίκους της πόλης που τους σκύβουν το κεφάλι ή τους λένε όμορφα λογάκια στα αυτάκια τους.

Δημοκρατία είπαμε το λένε αυτό;

Συνέχεια σε επόμενο άρθρο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s