ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ Κ. ΆΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ

Papalouka-vasilopoulos

Αυτό που συνέβη σήμερα στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα μπορούσε να το συλλάβει ούτε ο πλέον ευφάνταστος σεναριογράφος.

Αιτία; Η Διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου με την κολλητή του φίλη Ευτυχία Παπαλουκά έφεραν ΕΙΣΗΓΗΣΗ με ΘΕΜΑ:

«Έγκριση και Ψήφιση Έκτακτης Οικονομική Επιχορήγησης, για την υλοποίηση των Εκδηλώσεων, Δράσεων & Δραστηριοτήτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, Σωματείων & Φορέων του Δήμου για το έτος 2019 και Έγκριση Εξειδίκευσης της Σχετικής Πίστωσης».

Η εισήγηση αναφέρει:

Στα πλαίσια της προαγωγής της πνευματικής και εν γένει πολιτιστικής ζωής του τόπου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σωματεία & Φορείς, παίζουν πρωταρχικό και σημαντικό ρόλο. Προκειμένου ο Δήμος να συμβάλει στο έργο των παραγόντων αυτών, έχει την δυνατότητα σύμφωνα με το άρθρο 94 του  Ν. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), να επιχορηγήσει φορείς που αναπτύσσουν Αθλητικές & Πολιτιστικές Δραστηριότητες & Δράσεις.

Σύμφωνα  με το άρθρο 202 του Ν. 3463/06, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή οικονομικών επιχορηγήσεων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σε Αθλητικούς & Πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία & Φορείς, που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Μέχρι εδώ καλά.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι όμως που ήταν γραμμένοι στην λίστα για επιχορήγηση από το Δήμο μας είναι οι εξής:

 1. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ».
 2. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ με την επωνυμία Π.Δ.Α «ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ».
 3. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».
 4. ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ –ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.
 5. Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ.
 6. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ «Δ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ».
 7. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΤΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
 8. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ– Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ».
 9. Ο ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.
 10. ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ -3Ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.

 

Από ότι βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια, λείπουν από την λίστα κάποιοι «βασικοί» Σύλλογοι της πόλης που μάλλον ο Άρης Βασιλόπουλος και η κολλητή του Ευτυχία Παπαλουκά δεν «γουστάρουν» να δώσουν επιχορήγηση. Ίσως νομίζουν ότι Διοικούν το σπίτι τους ή τα αμπελοχώραφά τους. Άσχετα, αν οι Σύλλογοι αυτοί,  έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Άσχετα, αν αυτοί οι Σύλλογοι, αναπτύσσουν πολιτιστικές Δραστηριότητες μέσα στην πόλη.

Με την εισήγηση αυτή αντέδρασαν κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Και όπως είναι φυσιολογικό ρώτησαν κάτι πολύ εύλογο:

«Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών, ο μεγαλύτερος (σε ενεργά μέλη) σύλλογος στην πόλη. Με έντονη πολιτιστική δράση στην πόλη. Που λειτουργεί νόμιμα, βάση των κανονισμών της Περιφέρειας:

 1. Με Βιβλίο πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων.
 2. Με Βιβλίο πρακτικών Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
 3. Με Βιβλίο Μητρώου Μελών.
 4. Με Βιβλίο Ταμείου.
 5. Με Πρωτόκολλο εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.
 6. Με μπλόκ Εισπράξεων.

Που καταθέτει ανά 6μηνο οικονομικούς απολογισμούς στην περιφέρεια, που καταθέτει πρακτικά Συνεδριάσεων μία φορά το χρόνο στην περιφέρεια, που καταθέτει φορολογικές δηλώσεις κάθε χρονιά στην ΔΟΥ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Φυσικά δεν υπήρχε άμεση απάντηση.

Παρόλα αυτά, «έκαναν» την καρδιά τους πέτρα, και πρότειναν να δώσουν στον σύλλογο 500€ (οι φτωχοί συγγενείς που λέμε ή για να μας χρυσώσουν το χάπι) όταν οι άλλοι σύλλογοι θα πάρουν 1500€.

Υπάρχει κάποιος λόγος που γίνονται τέτοιες διακρίσεις; Υπάρχουν κατηγορίες στους Συλλόγους; Υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί σύλλογοι;

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν έχουμε πρόβλημα που πήραν οι άλλοι σύλλογοι επιχορήγηση. Πρέπει να πάρουν. Το δίκαιο και το δημοκρατικό όμως δεν είναι να μοιραστεί το ποσό σε ίσα μέρη; Πως βγάζουν για ένα σύλλογο 500€ και για τον άλλον 1500€;

Αυτές είναι οι «Δημοκρατικές τακτικές» της Διοίκησης του Άρη Βασιλόπουλου και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ευτυχίας Παπαλουκά; Που αύριο θα ζητήσουν την ψήφο των Δημοτών.

Και για να μην προλάβουν κάποιοι από την Διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου να μας πουν την «καραμέλα» που λένε για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους. Ότι έπρεπε δήθεν να γίνουν αιτήσεις από τους Συλλόγους για να πάρουν την επιχορήγηση.

Τους ενημερώνουμε, ότι επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών και μας πληροφόρησε ότι ποτέ ο Σύλλογος δεν έλαβε e-mail, γράμμα, τηλέφωνο ή κάποιο περιστέρι που να ενημερώνει ότι έπρεπε να συμπληρώσει μια τέτοια αίτηση (μάλλον θα έπρεπε να μυρίσουν τα νύχια τους, λέμε εμείς). Θα υπήρχε λόγος να μην γίνει αυτή η ενημέρωση.

Η μόνη ενημέρωση που κάνει η Διοίκηση του Άρη Βασιλόπουλου στον Σύνδεσμο Μικρασιατών, είναι μόνο, όταν έχει κάποια διαβούλευση και πρέπει να συμπληρωθεί απαρτία.

Δήμος για όλους είναι αυτό; ή ο Δήμος του Άρη και της Ευτυχίας;

Αυτό που προτείνουμε στην ερώτηση της Διοίκησης του Άρη Βασιλόπουλου: «ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ»

Είναι να συμπεριφέρεται ίσα και όμοια σε όλους τους Δημότες. Θέλει δεν θέλει, είμαστε όλοι Δημότες Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Ο Δήμος ανήκει σε όλους τους Δημότες και όχι μόνο σε αυτούς που μας ψηφίσανε.

ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

 

 

2 thoughts on “ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ Κ. ΆΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΕ

 1. Παράθεμα: Εν όψη Δημοτικών εκλογών ο Άρη Βασιλόπουλος και η Ευτυχία Παπαλουκά δίνουν επιχορηγήσεις «μόνο» εκεί που «γουστάρουν» και όπως «γουστάρου

 2. Η Δύναμη ( ) ΟΛΙΤΩΝ !!
  Έχασε το πρώτο γράμμα !!
  Παρακαλώ προσθέστε έχεις όποιο άλλο γράμμα της Αλφαβήτου σας αρέσει !!

  Έχασε δε κ την έξωθεν καλή μαρτυρία !!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s