ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ…

maskes

Ο ηθοποιός Δήμαρχος κ. Βούρος, όπως και ο Δήμαρχος του κάθε τόπου, έχει ταχθεί για να συντονίζει και να διευκολύνει τους Δημότες του στο να εκφράζουν τις ευαισθησίες τους και τα συναισθήματά τους, ιδίως σε ότι αφορά τα ιερά και τα όσιά τους.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου δημαρχεύει, το ιερότερο των δημοτών είναι η μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι Μικρασιάτες δημότες αυτού του Δήμου, χρόνια τώρα, στην επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής έχουν επιλέξει να τελούν μνημόσυνο κατά τη διάρκεια του οποίου εκπρόσωποί τους απευθύνουν χαιρετισμό αναφερόμενοι στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους, τους μάρτυρες αυτού του Βιβλικού Ολέθρου του Ελληνισμού, ως ένα είδος επικοινωνίας μαζί τους της κοινωνίας που ίδρυσαν ερχόμενοι στην κυρίως Ελλάδα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα άντεξαν, ως πληροφόρηση των επιγόνων τους για όσα έγιναν τότε. Επειδή πρόκειται για γιορτή μνήμης, δηλαδή γιορτή ανάμνησης και υπόμνησης.

Σε αυτή τη τελετή οι πάντες στέκουν σιωπηλοί και βουρκωμένοι με αισθητή μια περιέρρεουσα επικοινωνία ζωντανών με νεκρούς.

Είναι τελετή αληθινή, δεν πρόκειται για θεατρική παράσταση, όπως προφανώς την έχει εκλάβει ο κ. Βούρος. Οπότε και δεν έχει το δικαίωμα να την σκηνοθετήσει σύμφωνα με όσα θεωρεί και όσα πιστεύει, ικανοποιώντας έστω κι έτσι κάποιο σκηνοθετικό του απωθημένο.

Φέτος,  όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να βάλει κάποιον να του γράψει  μια ομιλία για το ετήσιο μνημόσυνο στην πόλη μας  για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής, αλλά δεν επέτρεψε στον Σύλλογο Μικρασιατών της πόλης να χαιρετήσει την εκδήλωση όπως κάθε χρόνο.

Προφανώς, του φάνηκε κάτι τέτοιο ντεμοντέ, ίσως και υπερβολικό να υπάρχει τόση φόρτιση για έναν απλό… συνωστισμό.

Ότι και να νομίζει όμως ο κ. Δήμαρχος,  θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι ο σκηνοθέτης μιας παράστασης, ώστε να αποφασίζει και να διατάζει πώς θα εκφραστεί ο καθένας.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι κατάθεση ψυχής των δημοτών, για την οποία δεν θα του πάρουνε δα και την άδεια!

Ο κατα τα αλλά λάτρης του πολιτισμού Γιάννης Βούρος λοιπόν, δεν σεβάστηκε το αξίωμά του, τις υποσχέσεις του, τους δημότες του, τον εαυτό του τον ίδιο, και κυρίως την μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Επέλεξε την ημέρα του να μην χαιρετήσει την εκδήλωση και να μην πει κουβέντα για τους νεκρούς της μικρασιατικής καταστροφής. Δεν έφτανε μόνο αυτό, με αντιδημοκρατικες διαδικασίες δεν επέτρεψε με τον «τσαμπουκά» ούτε Δεν επέτρεψε δηλαδή στους μικρασιάτικης καταγωγής δημότες μας να μιλήσουν για τους παππούδες και για τις γιαγιάδες τους. Τέτοιος πολιτισμός, τέτοια δημοκρατία .

1 thought on “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s