Έχεις χρέη στο Δημόσιο; Γίνε Δήμαρχος…

xrei

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, λίγους μήνες μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου (που φυσικά έπρεπε να έχει διορθωθεί νωρίτερα) είναι αυτό του δικαιώματος να είναι υποψήφιος  (και να εκλεγεί) κάποιος με οφειλές στο Δημόσιο.

Είναι πολύ σημαντικό τα πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών τους ως υποψήφιοι Δήμαρχοι να είναι απόλυτα εντάξει στις οφειλές τους προς το Δημόσιο προκειμένου εξίσου να μπορούν να αποδείξουν πως αξίζουν την εμπιστοσύνη αυτή.

Συγκεκριμένα, πέρα από κάποια διαδικαστικά ζητήματα, που αφορούν τα κωλύματα ή τα ασυμβίβαστα εκλογιμότητας χρειάζεται να θεσπιστεί ως απαραίτητο στοιχείο και η βεβαίωση μη οφειλής στο Δημόσιο, από τους υποψηφίους Δημάρχους.

Βρισκόμαστε δηλαδή μπροστά σ’ ένα διαχρονικό λάθος, που “λέει” ότι, ένας που χρωστάει στο Δημόσιο, μπορεί να είναι υποψήφιος Δήμαρχος αλλά εάν εκλεγεί να έχει εξοφλήσει τις οφειλές του πριν την ανάληψη των καθηκόντων του.

Γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση πολιτών και πολιτευόμενων, όταν ακόμη πολίτης, που θέλει να εισπράξει από το Δημόσιο ή φορέα αυτού, πρέπει να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κι ένας πολιτευόμενος όχι;

Γιατί εντέλει να παρέχεται η δυνατότητα σε μπαταχτσήδες (κάθε λογής) να διεκδικούν την ψήφο των δημοτών;

Συμπερασματικά, το ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλών πρέπει να ισχύει ως κώλυμα για τους υποψηφίους Δημάρχους όχι όταν εκλεγούν, αλλά πριν την θέση τους σε καθεστώς υποψηφιότητας.

Έτσι δίνεται το παράδειγμα συνέπειας στους πολίτες, αλλά… και του πολίτη – υποψηφίου Δημάρχου, που θέλει πραγματικά να υπηρετήσει το Δήμο του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s