Επιστολή του Συλλόγου Ποντίων στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

αρχείο-λήψης

 

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Ο Σύλλογος ποντίων “Δημήτριος Υψηλάντης” βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να σας εκφράσει τη βαθιά του λύπη για το ολίσθημα που διαπράξατε, απέναντι στους συλλόγους που υπηρετούν τον πολιτισμό και όχι μόνον.

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23-09-2019 το Δ.Σ. αποφάσισε – φυσικά θέλουμε να πιστεύουμε όχι σύσσωμο – την μη συμμετοχή αντιπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων που Χρόνια υπηρετούσαν το ΠΙΠΙΕΔ, συναποφασίζοντας τις όποιες πολιτιστικές δράσεις.

Υποτιμήσατε με αυτή σας την απόφαση τις υπηρεσίες αυτών των συλλόγων που πρόσφεραν στην εκάστοτε δημοτική αρχή όλα τα πολλά προηγούμενα χρόνια. Μήπως ο Δήμος μας απεκδύεται την προσφυγική του προέλευση και δεν το ξέρουμε;

Δεν γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό μας αποκλείσατε, θεωρώντας προφανώς, ότι δεν προσφέρουμε τα αναμενόμενα. Φυσικά και έχετε το δικαίωμα του αποκλεισμού μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος μας διανύει το τεσσαρακοστό δεύτερο έτος συνεχούς λειτουργίας του – ιδρύθηκε το 1978 – γεμάτος από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις. Έχει τον δικό του ιδιόκτητο χώρο. Διαθέτει βιβλιοθήκη με 2500 βιβλία και πλέον.

Οι δράσεις μας δεν περιορίζονται μόνο μέσα στο Δήμο μας, αλλά γίνονται γνωστές Πανελλαδικά και Παγκόσμια, αφού τέσσερις χορούς, από τους πάμπολλους ποντιακούς, έγιναν γνωστοί παγκοσμίως από το δικό μας σύλλογο.

Συμμετέχουμε σ’ όλες τις εκδηλώσεις της Πανποντιακής Ομοσπονδίας, καθ’ότι είμαστε από τα ιδρυτικά μέλη της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το λάθος σας αυτό, δεν είναι εσκεμμένο. Ακόμα  κι’ έτσι να είναι, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε συνεργασία μαζί σας.

Εάν παρ’ ελπίδα, δεν τη θέλετε, δεν πειράζει. Εμείς οι πόντιοι ξέρετε, έχουμε γερά στομάχια, είμαστε καρτερικοί κι έχουμε αποδείξει αενάως, ότι αντέχουμε στις όποιες αντίξοες συνθήκες.

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος                                                                                Η Γ. Γραμματέας

 

Κλεάνθη Ανθρωπέλου                                                                 Χριστίνα Μαρούλη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s