Ο πολιτισμός της εξέδρας…

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÅÊÄÇËÙÓÅÉÓ ÅÈÍÉÊÏÉ ÅÐÅÔÅÉÏÉ 26ÇÓ ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ1912 ÊÁÉ 28ÇÓ ÏÊÔÙÂÑÉÏÕ 1940 ÌÁÈÇÔÉÊÇ ÐÁÑÅËÁÓÇ

Διαβάσαμε κάτι σχόλια «κολλητών» της Δημοτικής Αρχής που αναφέρουν ότι επανήλθε στην κανονικότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας επειδή τοποθετήθηκε και πάλι εξέδρα.

Εμείς θα προτιμούσαμε να μην είχε τοποθετηθεί εξέδρα προς σεβασμό των πολιτών που στέκονται όρθιοι για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Τα ίδια δικαιώματα δεν έχουμε όλοι σε αυτή την πόλη; Ή όχι;  Η εξέδρα δηλαδή έκανε την διαφορά και τιμήθηκε περισσότερο η άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις; Δεν θα ήταν καλύτερο να είχε σημαιοστολιστεί όλη η πόλη και όχι μόνο ένα κομμάτι της Δεκελείας; Ας έβαζαν μία ελληνική σημαία σε κάθε πλατεία αν δεν μπορούσαν κάτι περισσότερο. Αυτό θα ήταν κάτι διαφορετικό για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Νέα Φιλαδέλφεια και την Νέα Χαλκηδόνα.

Πολιτισμός κυρίες και κύριοι δεν είναι το στήσιμο μίας εξέδρας. Είμαστε στο 2019. Θέλουμε δεν θέλουμε οι καιροί έχουν αλλάξει.

Διαβάσαμε επίσης ότι πρώτη φόρα συμμετείχε ο Μητροπολίτης μας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Μήπως κάποιοι «κολλητοί-κολλητές» να ανατρέξουν σε παλαιότερο φωτογραφικό υλικό πρώτα και μετά να γράφουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν;

Καταλαβαίνουμε το κολλητιλίκι σας με την Δημοτική Αρχή από κάποιες και κάποιους… αλλά υπάρχουν και όρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s