Ο κ. ΒΟΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

432081

«Τέρατα ή αγγέλους θα γεννήσει η εποχή μας», είπε την «παράσταση» που έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11/11/2019 . Ψάχνω να βρω από ποιον ρόλο είναι η συγκεκριμένη φράση, αλλά δεν μου έρχεται.

Είπε, και τι δεν είπε ο δήμαρχος. Όλα στερεότυπα της Αριστεράς και της Προόδου. Ότι πρέπει «να ξανασυστηθούμε», να «βάλουμε το τρένο που λέγεται Ελλάδα σε νέες ράγες». Αναρωτήθηκε αθώα «το όνειρο ποιος μας το πήρε;» Δεν ξέρει ο καημένος,  θέλει να του πούμε. Είχε κι άλλες παιδικές απορίες:  «Στην μικρή μας χώρα τι ακριβώς κάνουμε; Σε αυτή την μικρή χώρα που τα φτιασίδια μετά το 1950 (του εμφυλίου) ήταν φτιασίδια καμωμένα από πολύ φθηνό υλικό.  […] Ερχόμαστε 60 περίπου χρόνια μετά και φτάνει μία κρίση σε αυτό το χώρο που λέγεται Ελλάδα και που προφανώς είναι βαρέλι γεμάτο μπαρούτι.[…] Αυτό το κράτος της ευμάρειας και των παροχών των τελευταίων 10ετιών φτάνει σε μερικά χρόνια να είναι έτοιμο να εκραγεί γιατί αυτά τα φτιασίδια ήταν καμωμένα από πολύ φθηνό υλικό ευμάρειας και των παροχών. Τι κάνουμε λοιπόν;»

Όταν λέμε φτιασίδια; Τι εννοούμε; Μήπως τα φούμαρα που μας πουλούσε το ΠΑΣΟΚ του, τα χρόνια πριν της κρίσεως από τα μπαλκόνια, τη Βουλή, την TV και από όπου αλλού; Αυτά που επέτρεψαν σε αυτό το κόμμα να μεταλάσσει τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις σε λίστα Λαγκάρντ;   Θα πει κανείς: «δεν το είχε καταλάβει, δεν είχε τις βάσεις, ένας απλός καλλιτέχνης ήταν, δεν είχε την παιδεία». Όμως  την είχε δει σοσιαλιστής και βουλευτής (Ή μήπως την είχε δει σοσιαλιστής για να βγει βουλευτής;)

Όταν όμως ήλθε η κρίση δεν κατάλαβε «το όνειρο ποιος μας το πήρε;» Και τι έκανε για να το ξαναπάρουμε πίσω;  Μάλλον δεν θυμάται.

Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι υπήρξε ένας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με την ψήφο του στις 6 Μαΐου 2010 έβαλε τη χώρα στα μνημόνια.

Και τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε  τέθηκε σε ψηφοφορία το τέλος ακινήτων, και εκεί τον είδαμε να το ψηφίζει μέσα στη χαρά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εκείνη την εποχή για πώς ένιωσε τη στιγμή, που ψήφισε το Μνημόνιο απάντησε: «Με τσαλακωμένη συνείδηση» ενώ δήλωσε ότι «ρίχναμε ζαριές έτσι κι αλλιώς».

Προφανώς την συνείδησή του τη σιδέρωσε και έβαλε για Δήμαρχος. Και το θέατρο δεν το άφησε, αντίθετα προσπαθεί να το μεταφέρει μέσα στο Δημαρχείο θεατρικοποιώντας το Δημαρχιλίκι και αναμένοντας ότι το κοινό από κάτω θα τον χειροκροτήσει. Η τουλάχιστον θα κλάψει ακούγοντάς τον να λέει πως αμάρτησε που έπαιξε σε δύο, μόνο δύο, βιντεοκασέτες, αλλά το έκανε για το παιδί του που έπρεπε να εγχειριστεί. Και ενώ λέει πως δεν θέλει να ευτελίζει το θέμα της ασθένειας του γιου του, αναφέρεται σε αυτό. Λες και του είπε κανένας γιατί έπαιξε σε βιντεοκασέτες. Ποιος νοιάστηκε; Όπως και ποιος νοιάστηκε αν ο κ. Βούρος έχει ερμηνεύσει μεγάλους ρόλους;

Προσπαθεί να μας δείξει πόσο καλός είναι στην υποκριτική;  Μα ξέρουμε τι είναι. Όπως ξέρουμε ότι έχει βάλει, ή μάλλον σηκώσει, και αυτός το χέρι του για να φτάσει η Ελλάδα μας στην κατάντια που είναι σήμερα.

1 thought on “Ο κ. ΒΟΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

 1. Πολύ καλό το άρθρο σας, αλλά επιτρέψτε μου να κάνω μία και μόνη παρατήρηση.

  Λέτε στην αρχή του άρθρου σας: «Όλα στερεότυπα της Αριστεράς και της Προόδου».

  Νομίζω ότι αδικείτε τον πολιτικό χώρο της «αριστεράς» (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής).

  Αυτές οι «στερεοτυπίες», όπως λέτε, δεν έχουν ουδεμία σχέση με την «αριστερά», όπως δεν έχει ουδεμία σχέση κι ο κ. Βούρος με την «αριστερά». Πρόκειται για λεκτικά νεφελώματα που ευδοκίμησαν επί εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ απ’ το εθνικοσοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης δεν έχει ουδεμία σχέση με τον πολιτικό χώρο της «αριστεράς».

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία του σχολίου μου.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s