Σχέση και σωστή επικοινωνία: Βασικές συμβουλές

Γράφει η Στελίνα Αντουλινάκη – Ψυχολόγος

Η επικοινωνία αποτελεί ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά μιας σχέσης. Βασίζεται στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για θέματα που αφορούν στο ζευγάρι και στην έκφραση των συναισθημάτων. Πολλές φορές αυτό που θέτει εμπόδια και δυσκολίες σε μια συντροφική σχέση είναι η κακή επικοινωνία. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν μιλούν μεταξύ τους για αυτά που τους προβληματίζουν ή δεν μοιράζονται απλά, καθημερινά, αλλά ακόμα και πιο σημαντικά ζητήματα.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές που θα σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερη εποικονωνία με τον σύντροφό σου;

  1. Μάθε να ακούς τον σύντροφό σου.
  2. Προσπάθησε να καταλάβεις πως αισθάνεται, να κατανοήσεις και τη δική του πλευρά.
  3. Μην λες ψέματα. Να είσαι ειλικρινής για τα συναισθήματά σου.
  4. Όσο γεμάτο και αν είναι το πρόγραμμα της καθημερινότητάς σου, βρες τουλάχιστον ένα μισάωρο την ημέρα για ουσιαστική επικοινωνία, χωρίς να αναλύεις προβλήματα.
  5. Μην είσαι απόλυτος σε ότι λες και μην προσπαθείς με κάθε τρόπο να πείσεις τον σύντροφο σου πως η δική σου άποψη είναι η σωστή και αυτή που πρέπει να επικρατήσει.

Μην ξεχνάς πως είστε δύο διαφορετικές προσωπικότητες, επομένως είναι λογικό οι απόψεις σας για κάποια θέματα να μην είναι ίδιες, να διαφωνείτε ή να κάνετε λάθη. Τα βασικά εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να βρείς τη χρυσή τομή είναι ο σεβασμός, η συζήτηση και οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Μέσα από τη διαφορετικότητα εξελισσόμαστε..

Με την αγάπη και τη φροντίδα, τα πράγματα γίνονται ομορφότερα! Αφιέρωσε χρόνο στη σχέση σου και ζήστε όμορφες στιγμές μαζί..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s